Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Galatasaray nasıl satılır?..

Aslında bu sorum Mancini'ye değil, ard arda gelen palavra maçları bile nasıl güç bela kazandığına bakmadan Mancini'yi göklere çıkaran benim tabelacı meslektaşlarıma.. 3K'lar, 4 K'lar serileri yazıyorlardı hani manşetlerde "K" ların ne olduğuna dahi bakmadan..
Efendim Mancini gelmiş, Galatasaray daha çok koşmaya başlamış..
Efendim Mancini gelmiş, Galatasaray'ın fizik kondisyonu daha da yükselmiş.
Efendim Mancini gelmiş, Galatasaray savunma yapmayı öğrenmiş.. miş.. miş..
Bunu yazanların, bu gazı verenlerin içinde, bıyık altından kıs kıs gülen Fenerliler de var mı acaba, hep merak ettim..
Çünkü şu anda, pazar günü Saraçoğlu'nda oynanacak maçı fena halde merak ediyorum..
Kopenhag önünde rezil olan takımın, üstelik yarısı pazar gecesi, yabancı kontenjanından oynayamayacak..
Elindeki "Birinci" takımla dökülen Mancini, ikinci takımla, hem de Fener Stadında, hem de her zamanki gibi o statta Fenerli olmaya mahkum hakemlerle, Fenerbahçe önünde nasıl tutunacak?.
İnanın 6-0 tarihe karışırsa şaşmam..

***

"Burada da herkes her şeyi biliyor" diye Türk spor medyasının tümüyle dalga geçen Sinyor?.
Dalga geçmekte haklısınız. Kendisine edilen hakarete tepki göstermeyi dahi bilmeyen bir spor medyasıyız biz.. Mesleki dayanışması olan bir dördüncü güç değil, sadece kendi menfaatlerine, kendi işine bakan bir güruhuz..
Yarın yüzümüze tükürün, "Allahın rahmeti" diye teşekkür bile ederiz..
Göstermelik derneğimiz bile yaladı yuttu yahu..
Dalga geçmekte haklısınız da, yanıldınız..
Hepimiz her şeyi bilmiyoruz.
Mesela ben, Avrupa'nın ikinci, hatta üçüncü sınıf bir takımı önünde, Galatasaray 1-0 mağlupken ve de beraberliği sağlayacak gol için pozisyona dahi giremezken, oyundan kanat adamı, forvet Aydın Yılmaz'ı alıp, stoper hüviyetli ön libero Ceyhun'u sokmanızın sebebini bilmiyorum. Sanıyorum, bilen bir tek spor yazarı da yoktur.. Nerden bilelim ki.. Mağlup durumdaki takımınızda o sırada kanat oyuncusu Amrabat, golcü Umut ve en tehlikeli orta saha adamı Engin otururken, siz forvetini teke indirmiş, ileri dahi çıkmayan Kopenhag önünde, çift stoper ve çift ön libero yetmezmiş gibi, üçüncü ön liberoyu sokuyorsunuz, sağ kanadı öldürme pahasına..
Şimdi bir tek siz biliyorsunuz, bana çok ahmakça gelen bu kararın gerekçesini..
Cehaletime verip, açıklar mısınız, bi zahmet!..
15 dakika sonra Semih'i çıkarıp Ceyhun'u stopere çekmeniz ve oyuna Umut'u sokmanız, ahmakça bir karar verdiğinizin itirafı mıydı yoksa?. Güya düzelttiniz diyelim. Peki kaybolan çok kıymetli 15 dakika ve boşa kullanılan bir oyuncu değişikliği hakkı ne olacak?.
Sinyor Mancini,
Salı gecesi Galatasaray'a o kendi sahasında durmadan top çevirterek vakit öldürten futbolu nasıl oynattınız peki?. Adamlar baktılar biz anlamsız anlamsız paslaşıyoruz kendi sahamızda, pres bile yapmadılar ve uzaktan seyrettiler gerzekliğimizi..
Maç 0-0 olsa, "Bir puan da fena değil" dediniz ya maç öncesi hiç sıkılmadan, anlayacağım bu aptal oyunu.. Ama altıncı dakikada golü yemişiz, mağlubuz, oyunu yavaşlatan, öldüren de biziz.. Yahu siz her şeyi bilen Sinyor, kenarda ne yaparsınız?.
Bu takım, derinlemesine oynamayı bilmiyor..
Bu takım, top ayağında sıkışık durumda olanın yardımına koşmayı bilmiyor..
Bu takım savunma yapmayı, hür ya geriye koşup orta sahayı rakibe bırakmak sanıyor. Adamlar 18 üzerine sekiz kişi ile çizdiğiniz o aptal Majino hattına elleri, kollarını sallayarak geliyorlar. İtalyan savunması denen şey bu ahmaklık olabilir mi?.
Bu takım saha parsellemeyi bilmiyor. Boşta kalan topların, ikinci topların yüzde 80'inin beyazlara gitme sebebini 90 dakika çözemediniz Sinyor.. O üçüncü sınıf takım sahaya yayılmayı öğrenmiş. Senin takımın ilerde bir çizgi, geride bir çizgi.. O zaman en kritik toplar hep onlarda oluyor ve siz seyrediyorsunuz sadece..
Bu takımda hiç kimse, top birinin ayağında iken topsuz koşu yapıp rakip sahada koridorlar yaratmayı bilmiyor.
Bu takımda hiç kimse, top birinin ayağında iken kendisini gösterip rahat top alacak duruma gelmeyi, pas verecek adam arayan arkadaşına alternatifler yaratmayı bilmiyor.. Öyle olunca da top ayağında olan ya kaleci Eray gibi bir saat bekliyor, sonra mecburen saçma sapan bir vuruş yapıyor, ya da, geriye ve yana oynayıp vakit kaybediyor.. 15 yan geri pas yapılıyor ama oyun bir arpa boyu gelişmiyor.. Unutmayın bu sırada hala 1-0 mağlupsunuz..
Şimdi bu oyun, üçüncü sınıf rakibin ekmeğine yağ sürmek, üç puanı ona hediye etmek değil midir?.
Maçı sattınız Sinyor Mancini!.
Aklınızı başınıza almanız için 3, topu topu üç gününüz var. Fener maçı hezimetle biterse, pazartesi sabahı öyle bir sepetlenirsiniz ki, Galatasaray'dan, zaten pek olmayan kariyeriniz kapkara olur..
Üç gün Sinyor.. Her şeyi bilmek için sadece üç gününüz var!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA