Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pelin Akil!..

Su ve Ateş'e sırf Pelin Akil'i görmek için gittim.. Onu ilk kez 2008 yılında, o zamanlar harika bir Üniversite olan Bilgi'de sahnelenen Rent Müzikalinde izlemiş ve hayran olmuştum. Rent'in tümü harikaydı aslında.. Oyunu Londra ve New York'ta izlemiştim. Orijinalleri biliyordum. Hem de Türkçeleştirerek yapılan Bora/ Volkan Severcan Kardeşler uyarlaması harikaydı. Oyuncular da çok çok iyiydi, ama Pelin diye, Yedi Tepe Müzikal mezunu olduğunu öğrendiğim bir kız vardı ki, izlerken resmen acıdım..
Broadway ve Londra temsillerinde oynayanlardan iyiydi. Oyunculuğu, şarkıcılığı ve danslarıyla.. İngiltere, ya da Amerika'da doğmuş olsaydı, dünya çapında olurdu. Müzikal geleneği olmayan Türkiye'de kaybolup gidecekti.
Aynen öyle de oldu. Asıl yeri sahne olduğu halde, tiyatroların kapılarını açamadı.
Bir iki dizide rol aldı, almaya da devam ediyor. Diziler sadece para ve geçici şöhret kazandırırlar. O kadar.. Ben de dizi seyretmem zaten..
Su ve Ateş'te adını görünce "Beş yıl sona ne alemde" diye merak edip gittim.
Bir defa..
Kim ne derse desin. Özcan Deniz, baştan sonra rahat izlenir, hoş bir film yapmış. Kendisi de iyi oynuyor, oyuncuları da iyi yönetmiş. Filmde, en ufak figürana dek herkes iyi oynuyor. Işık, renk, kamera güzel..
Yani oyuncuları tanımasanız, Hollywod filmi gibi izlersiniz.
Pelin filmdeki ikinci kadın.. Ama hikayenin en zor rolü onunki..
Aileler karar vermiş. Kan davasının sona ermesi için Pelin babasını öldüren Özcan'la evlenecek. Pelin Özcan'la beraber büyümüş, ona âşık olarak büyümüş, ama Özcan, Yasemin Allen'e âşık, onu da biliyor..
Hadi böyle bir kadının ruh halini canlandırın bakalım..
Bir tiyatromuz Pelin'i keşfetsin artık!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA