Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

..Ve bir enfes konser daha..

14. Antalya Piyano Festivali'ndeki ikinci akşamımda Ferhan, Ferzan Önder ikizlerimiz vardı. Süher- Güher ikizler gibi onlar da dünya çapında.. Gitme imkânına sahip olduğum hiç bir konserlerini kaçırmadım. Harika müzisyenlikleri yanında, pırlanta gibi insanlar çünkü..
Fazıl Say'ın onlar için özel bestelediği İstanbul'da Bir Kış Sabahı ile başladılar. Chick Corea ve Piazzola ile ısıttıktan sonra, bir Liszt çaldılar.. 2 Numaralı Macar Rapsodisi.. Salonu görmeliydiniz..
Bu arada Antalya halkına da teşekkür.. Hem salonu tıklım tıklım dolduruyor, hem de sanatçının hakkını o kadar güzel veriyorlar ki..
İkinci bölümde, benim can kardeşlerim Borusan Kuartet de geldi sahneye.. İstanbul'da Süreyya'ya çalmışlardı, size uzun uzun anlatmıştım.. Rus sanatçı Aleksey İgudesman'ın bestesi Edirne'den Kars'a.. Roman havalarından başlayıp, zeybekler, misketler, lorkelerle Anadolu'yu dolaşıp, Kars'ta coşkulu bir Kafkas dansıyla bitiyor.. Kıyamet de kopuyor tabii..
Sevgili Kadir Dursun, tüm ekibi, Su Otel'in beşinci katındaki Teras Salonunda topladı, konser sonrası.. Şef de özel özenmiş, dünya lezzeti bir yemek, unutulmaz bir sohbet.. En muhteşem koltukta da ben.. Bir yanımda Ferhan, bir yanımda Ferzan..
Ertesi sabah, Sevgili Özer'in konuğu olduk, House Cafe'deki brunchta.. Özer'in babası Feyzullah Bey her kahvaltı için bana çiftlikten özel salatalık ve domates gönderir, harika.. Bu defa bir de yeşil zeytin göndermiş ki, katıksız bir kavanoz yersiniz..
Brunch'tan sonra ver elini AKM gene.. Öğleden sonra, festivalin geleneği Genç Yetenekler Konseri var.. Yüzlerce genç yetiştirmiş Kamuran Gündemir'e ithaf edilmiş. Genç yetenekler konseri olur da, Ayşe olmaz mı?. Küçük Ayşem benim..
Dört genç yetenek dinledik.. Üçü bizden, birisi Rusya'dan.. Dördü de daha bu yaşlarında tonla ödül kazanmış sanatçılar.. Elif Işıl Karakaş, Beste Tanağrıdıgil, İzem Gürer ve VarvaraKutuzova..
İzem'in Fazıl Say'ı, Beste'nin Adnan Saygun'u, Varvara'nın Debussy ve Rachmaninov'u..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA