Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tahir Aydoğdu Üstad!..

CRR'de enfes bir konser.. Tahir Aydoğdu Üstad çalıyor.. "Bizim Tahir"di tanıdığımda.. Ben Modern Folk'un meneceriydim. O, üfleme ustası Ercan Irmak'la eşlik ederdi kanunu ile bize, büyük konserlerde.. Babadan öğrendiği sazın büyük ustalarından oldu giderek.. Bir Halil Karaduman'dı.. İki, Tahir benim için..
Konseri duyunca koştum.
İki bölüm.. İlk bölümde solo çaldı.. Refik Fersan'ın ünlü Rast Medhal'î ile başladı, Anadolu'yu dolaştı. Zeybekler, sirtolarla coşturdu, taksimlerle yüreklerimize aktı. Sonra dünyaya açıldı.. Bach çaldı.. Take Five çaldı.. Zorba çaldı..
İkinci bölümde, Özsoy Kentet'i yanındaydı.. Hasan Ferit Alnar'ın ünlü kanun konçertosu.. Ardından gene Alnar'dan Çiftetelli ve Turgay Erdener'den "Sen, sen, sen.."
Benim için sürpriz biste geldi.. Modern Folk'un en çok alkış alan parçalarından Şehnaz Longa'yı nasıl coşkuyla çaldılar..
Kulise koştum tabii, yıllar sonra Tahir'e sarılmak için.. Üzgündü.. Haklı olarak üzgündü..
"Geçen ay, Çin'de çaldım, salon tıklım tıklımdı" dedi.. Çin'de öyle.. Bizde CRR'de 100 kişi var, ya da yok..
Gürer Aykal, geçen hafta Borusan Kuarteti sunarken "Dışarda daha çok tanınırlar" demişti.
Bizde sanatçının kaderi bu..
"Çastra, çastra" demiyorsan, medya senden söz etmez. O zaman da, salon dolmaz işte..
CRR'ye bir daha teşekkür, bu güzel konser için..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA