Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Harika bir seri..

Masamın ortasındaki rengarenk ciltli kitaplar görülmeyecek gibi değil. Hemen koştum.. İspanya, İtalya, Fransa, Küba, Yunanistan, Arjantin yazıyor kapaklarında.. Şöyle bir baktım.. Harika fotoğraflar, yazılar.. Dört de CD var, kapağın içinde..
"Bunlar ne" dedim, Yasemin'e..
"Mehmet Yılmaz yolladı" dedi.. "Bağla hemen, teşekkür edelim" dedim.. Mehmet çıktı karşıma.. "Bunlar ne" dedim..
"Tempo gurubu olarak yayınladık ağabey" dedi.. "Nasıl yani" dedim. Anlattı..
"Müzikle Yolculuk" diye bir seriymiş bu. İspanya, İtalya, Fransa, Küba, Yunanistan ve Arjantin kitaplarından oluşuyormuş. Kitapların her birinde; bu ülkelere ait yaklaşık 100 fotoğraf ve o ülkenin önde gelen şarkılarının yer aldığı ve her birinde 10 parçanın bulunduğu dörder CD varmış. Fotoğrafları ve şarkılarıyla o ülkeyi keşfedeceksiniz yani.
Kitapların ön sözünü, müzik yazarlarımızdan Naim Dilmener kaleme almış. Bu ülkelerin müzikleri ve sanatçılarına dair bilgiler vermiş.
Bakın.. Klasik yılbaşında çok sevdiğiniz birine, çok değişik bir hediye almak istiyorsanız eğer, kitapların her biri 50 lira..
Kaparken Mehmet, bir de sitem etti.
"Hıncal Ağabey, Göbeklitepe için yazdıkların, hele ülkemizde Alman egemenliği gibi uygulamaya dikkati çekmen, çok isabet olmuş. Ama 'Kimse bilmiyor' derken haksızlık ettin. Bizim Atlas dergisi 1.5 yıl önce yazdı, Göbeklitepe'yi" dedi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA