Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cezalar benim hayatımı kurtaracak mı?.

"Bir gün bir motosiklet beni öldürürse, katilim trafik müdürüdür" diye yazmıştım ya, İstanbul sokaklarında kelimenin tam anlamı ile terör estiren kurye motosikletlerinin yarattığı ölümcül tehlikelere dikkat çekerken..
İstanbul'da yaşayıp da bu motorlardan şikayet etmeyen insan yok.. Bu kentin sahibi olsa, sorun çoktan çözülürdü, onu anlatmaya çalışıyorum..
Ama yok..
Kentin Valisi için varsa yoksa Taksim..
Belediye Başkanı, hele şimdi iyice seçim telaşında..
Emniyet Müdürü?. Güldürmeyin beni.. İstanbul'da kan gövdeyi götürüyor.
Ortada görünmeyen, tek laf etmeyen kişi kim?. O kan gövdeyi götürme operasyonunu yapan polislerin amiri.. Yani İstanbul Emniyet Müdürü..
İstanbul Emniyeti'nde en kritik ve en yetkili (Mesela hepimizi dinleme hakkına sahip) şube müdürleri dahil, 11 yönetici görevden alınırken, Ankara'dan Genel Müdürlükten açıklama geliyor.. "Görevlerini kötüye kullanmaktan.."
Başbakan konuşuyor.. "Bunlar hükümete komplo kuran örgüt haline gelmişlerdir.."
Peki, İstanbul Emniyeti'nde, burnunun dibinde oluşan ve bir yıldır çalışan bu örgütten haberi olmayan kişi kim?. İstanbul Emniyet Müdürü..
Şimdi, İstanbul'un trafik sorunlarını bu müdür mü çözecek?.
İstanbul'da trafiğin düzelmesi için, vilayetin ve belediyenin el ele vermesi gerek..
"Katilim trafik müdürüdür" derken onu yazdım..
Her öğle üzeri, gazetenin önündeki yaya geçidinde yeşil ışık bekliyorum, karşıda bekleyen arabama binmek için. Ve her öğle o yeşil ışıkta ölüm tehlikesi atlatıyorum.. Çünkü, karşıda da bir yığın kurye motoru, yaya geçidine dalmak için ayni yeşili bekliyor ve motorlarını hızla yaya kalabalığının içine, üzerimize sürüyorlar..
Sabah gazetesinin önü, dikkat buyurun. Ekipler var.. Burası böyleyse, gerisini düşünün..
Onu yazdım, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Muavini, Sevgili Dostum Murat Şengün'den cevap geldi.
2013 yılının ilk on ayında, 201 bin 681 motora, kırmızı ışık, 337 bin 669 motora, ters yön, yaya geçidi ihlali, kaldırımı ve trafiğe kapalı yolları kullanmaktan ceza kesilmiş. 12 bin 557 motor sürücüsüne de kasksızlıktan işlem yapılmış..
10 ayda yarım milyondan fazla ceza.. "Daha ne yapalım" diyor Murat Müdür..
Ben de tam onu yazmıştım oysa..
"Bu kurye delikanlıların yüzde yüzü taşeron.. Hepsi, vergisiz, sigortasız ve zerre güvencesiz çalışıyorlar..
Filanca pizzacı ilan ediyor.. "Siparişiniz 20 dakikada gelmezse, para yok!.."
Zavallı kurye, karda kışta o siparişi yetiştirmek zorunda.. Yoksa işini kaybeder.. Bu devirde iş aslan ağzında.. Kovulan bir kuryenin yerine, 10 kişi sırada bekliyor.. Evine fasulye parası götürmek zorundaki zavallı, kural tanır mı?. Hem de İstanbul'da..
Ben önerdim..
Vilayet ve belediye bir araya gelsinler ve bir karar alsınlar.. Motora yazılan ceza, bu sistem sürdükçe işe yaramaz.. Motorcunun başına gelen pizzacının umurunda mı?. Öyle bir uygulama yapın ki, olsun..
Ne mi mesela..
"Firmanın kuryesi trafik suçu işleyince, ilkinde uyarı yapılır. İkincide o şube, üçüncüde tüm şubeler, üçer gün kapatılır.."
Hadi bakalım motor o zaman öyle deliler gibi, öyle ölümüne gitsin bakalım..
Murat Müdürün yazısını okudum. "Bunu yazalım" deyip, masamın en önüne koydum ve gazeteden çıktım, çarşamba öğlen.. Yaya geçidinde bekledim gene.. Yeşil yandı, geçide inmemle, karşıdan iki motorun birden üzerime gelmesi bir oldu.. Drogba gibi çalım atmam gerekti, sıyrılmak için.. Dikkat buyurun, bunlar "YAYA" geçidinde oluyor. Sağ salim karşıya ulaşmıştım ki, bu defa karşı kaldırımda bir motorla göğüs göğüse geldim.. O taraf ters yön ya.. Herifçioğlu yoldan gelemiyor, kaldırımda sürüyor motoru.. Ordan da yaya geçidine iniyor..
Yani yaya kaldırımı ve yaya geçidi, motorların, yüzlerce motorun yolu olmuş, hem de Sabah'ın önünde..
Sen ne diyorsun Murat Müdürüm.. 500 bin değil, 5 milyon ceza yazsan ne fark eder?.
Ha şu fark eder..
İstanbul Trafik Müdürü, polislerinin eline defterleri vermiş. Motor başına günde 20 fiş istiyor. Kesmedin mi yandın..
Polisler ceza kesip paçayı kurtarıyor ama, benim paçam hâlâ ölüm tehlikesinde.
Kuryeleri çalıştıran şirketlere ceza verilmediği sürece bu rezillik önlenmez..
Ön- le- ne- mez!..
Bu karar nerden çıkar?.
Vali, Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanının ortak toplantılarından..
Hani nerde onlar?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA