Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah TRT ah!..

1970'li yıllarda, Ankaralı gazeteciler olarak TRT'ye girmek, oradan haber çıkarmak için çırpınırdık. Hatta, TRT Muhabirleri Derneği'ni o yüzden kurduk.. Öylesi haber kaynağıydı, TRT Televizyonu.. Şimdi ne programlar yayınlıyorlar, kimsenin haberi yok.
Pazar günü çift maç, biri öğleden sonra diye gene evdeydim. Siyaset ve öfkeli karşılıklı saldırılar öylesine bıktırmıştı ki, "TRT Müzik" Kanalını açtım gene.. DigiTurk 105.. Ve karşıma gene enfes bir program çıktı.
Klarnetler ve Renkler..
Tanju Erol solist olmak üzere bir yığın klarnet.. Devlet Opera Balesi şeflerinden, Folklorama yaratıcılarından Serdar Yalçın Şef.. Düzenlemeleri de o yapmış belli.. Şehnaz Longa ile başlayıp, Nihavent Longa ile biten bir müthiş müzik ziyafeti. Arada vokal solistler de var, bu klarnet orkestrası eşliğinde şarkılar ve türkülerimizi söyleyen.. Gazete okuyacaktım güya.. Konsere daldım, gitti..
Bu TRT'nin, hem de şimdi bunca kanalı olan bu TRT'nin mutlak profesyonel bir PR şirketiyle anlaşması şart.. Maaşlı devlet memurlarıyla bu iş yürümüyor.
Bu arada.. Geçen hafta alkışladığım "Kırmızı Değirmen" programını meğer bizim Aysel yapıyormuş. Aysel Yörükoğlu..
Ünal'la beraber, dışardan TRT'ye "TelePazar yapıyorduk, milenyuma girerken. 3.5 saat canlı yayın.. Aysel, kurumdan aldığımız takviyelerdendi. O ve Remzi harika işler yapıyorlardı. Remzi idari desteğimizdi. Aysel, kültür sanat videolarımızı çeken ekibin şefi..
Kırmızı Değirmen, 37 haftadır yayınlanıyormuş meğer.. Ünlü filmleri ve müziklerini anlatan bir görsel şölen. Her hafta bir "Esas film" seçiliyor. İki sunucu Zeynep Dinsel ve Umut Temizbaş bu filmin baş oyuncuları kostümü ve makyajı ile ekrana geliyorlar..
Çarşamba 01.15, cumartesi 11.45 ve 23.45..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA