Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türkiye'nin resmi..

Eurosport izliyorum.. Tüm dünya da izliyor, benimle beraber.. Bir Türkiye reklamı girdi, emsalsiz doğal güzellikleri, kültürel ve dinsel tarihi ile.. Bugünün Türkiyesi'nden görüntü ise, göbek dansözü..
Güngör Uras ağabeyimizin satırlarını hatırladım. Külkedisi operasını izlemiş, Süreyya'da.. Bayılmış her izleyen gibi..
Türk Operası'nın ilk Avrupalı starı Semiha Berksoy'un kızı, Türk Tiyatrosu'nun gelmiş geçmiş en iyi kadın oyuncularından Zeliha Berksoy'la konuşmuş, oyundan sonra..
"Bu sanatçı kadrosuna bu oyunu yurt dışında tekrarlama şansı verebilirsek, işte o zaman yabancılar bizde ne yetenekli genç sanatçılar olduğunu, operamızda başarı çizgisinin yüksekliğini görürler. Türkiye Batı dünyasında böyle tanıtılabilir" demiş, Zeliha.. Kül Kedisi'ni anlatan yazımda "Bu opera dünyada turneye çıkmalı" diye yazmıştım ben de..
Aklın yolu bir.. Ama "Aklın yolu.." "Çağdaş Türkiye'nin görüntüsü, göbek dansı mı, yoksa bir "Kuğu" anı mı olmalıydı" diye sormuyorum bile, artık..
Ertuğrul Günay'ın sözlerini okudum da hafta sonunda.. "Durumdan vazife çıkaran bir takım bürokratlar, Devlet Opera ve Balesi'ni yok edecek hazırlıklara daha ben bakanken başlamışlardı" diyordu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA