Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tahsil cehaleti alır..

Sinyor Mancini, rezil bir maçın ardından gene Türk medyasına saldırdı.
"Dürüst olun" dedi, yaladık, yuttuk ya.. Bu defa "Terbiyesiz ve eğitimsizler" dedi. Galatasaray'ın maaşlı tercümanı çevirirken, bu lafları saklamaya çalıştı ama, ülkede İtalyanca bilenler var. Bizim ahaber müdürü, 90a sunucumuz Serkan dostum anında açıkladı, canlı yayında, saklanan sözcükleri..
Efendim yalan haberler yazıyorlarmış da..
Mancini Efendi!.. (Buradaki 'Efendi' sözcüğünün yerine siz, seçtiğiniz herhangi başka sözcüğü koyabilirsiniz..)
Sen yalan habercilik deyince, Türk medyasını zemzemle yıkatan bir ülkeden, İtalya'dan geliyorsun.. Bir süre çalıştığın İngiliz medyasının nasıl manşetler attığını da iyi bilirim..
İtalya ve İngiliz medyası için "Terbiyesiz" dedin mi, diyebildin mi, demeyi aklına getirdin mi, bugüne dek..
Ama burası Türkiye.. Avrupa'nın aşağılayıcı deyişi ile bir Orient ülkesi.. Sen ise bir yüce İtalyansın.. Salla o zaman..
Yalan haber de ne?.
Takımdaki yerli ve yabancı oyuncular arasında kopukluk, bölünme varmış..
Yalan mı Mancini Efendi, yalan mı?.
Sayende ortada Galatasaray diye bir takım kalmadığı yalan mı?.
Şu Galatasaray'ın ilk golünden sonraki anları benimle izlemeye var mısın, Kont Mancini?.. Benim gibi bir orient serfle (Köle) yan yana beş dakika oturabilir misin, tenezzül edip?.
Burak ortayı yapıyor. Önde Selçuk var, arkada Sneijder. Top Sneijder'in ayağından ağlara gidiyor. Sneijder, ortanın yapıldığı yöne doğru koşuyor. Burak'la arasında Selçuk var. Selçuk kucaklamak için Sneijder'e koşuyor. Sneijder, harika bir vücut çalımı ile Selçuk'tan sıyrılıyor. İyimser olarak sanıyorsunuz ki, önce pası veren Burak'a teşekkür edecek.. Beş adım kala, Burak'ı fark edince, ayni hızla geri dönüyor. Selçuk, yanında Umut'la bu defa sarılmaya kararlı..
Sneijder vebalı birileri kendisine dokunuyormuşçasına çırpınıp sıyrılıyor.. Hızla kenara doğru koşuyor.. Yolu üzerinde onu kutlamak isteyen Türk oyuncuların hepsinin yanından buz gibi geçiyor ve sahanın sonunda, çizginin kenarında duran Melo'ya sarılıyor..
Bu nedir, Mancini Efendi?.. Burada hem de terbiyesizliğin tavanı varsa, bu Türk gazetecisinde midir, yoksa, senin Sneijder'inde ve sen mi?. "Bu terbiyesizlik devam ederse bırakır giderim" diye bir de tehdit (!) etmişsin.
Bundan iyi müjde olan Mancini efendi, Galatasaray için.. Bundan iyi müjde olmaz..
Fatih Terim'i yok etme uğruna, Galatasaray'ın canına okuyan çilekçi başkanın seni yollayamaz nasıl olsa..
Kendin çeker gidersen, zerresini hak etmediğin tazminatı da talep edemezsin..
O zaman hemen çek git, Mancini Efendi..
Bu ülkeden Sneijder'ini de al ve defol git!.. Senin gibi klas, senin gibi asil, senin gibi ahlaklı ve eğitimli bir insanın bu geri kalmış oriental ülkede ne işi var ki?.
Giderken de, Başkanın olacak adama sor.. "Türklerin bir özdeyişi varmış.. 'Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır' dermişsiniz..
Bu lafı kimler için söylersiniz?."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA