Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir harika gece daha..

Perşembe öğleden sonra evde ekranda Cumhurbaşkanlığı Senfoni 90. Yıl Konseri'ni izledikten sonra, İş Sanat'a gittim, doğru.. Ve harika bir gece geçirdim..
Bavyera Radyo Oda Orkestrası ve Patricia Kopatchinskaja gelmişlerdi.
Patricia, Fazıl Say'ın keşfedip, önce bize, sonra dünyaya tanıttığı çılgın kemancı..
Önce bir flamenko şovu izledik. Kemanda bizim çılgın çıplak ayaklı.. Perküsyonda harika bir İspanyol Agustin Diassera ve harika bir flamenko dansçısı Fuensanta ya da dünyaca ünlü takma adıyla La Moneta..
Yani nasıl bir şovdur bu.. Hangisini izleyeceğini şaşırıyor insan..
İkinci yarıda, orkestra eşlik etti, Patricia'ya, Mozart'ın 4 nolu Keman Konçertosunda..
Nasıl çalıyor kız?.. Hayır, çalmıyor, kemanı ile sevişiyor resmen.. Küsüyor, öfkeleniyor, affediyor, koşuyor, gülümsüyor, okşuyor, anında hemen öfkeleniyor yeniden.. Büyüledi herkesi resmen..
"Gene gittin, gördün, sonra yazıyorsun" diyenler için..
25 Nisan'da İş Sanat'ta Paloma San Basilio var. İspanya'yı Eurovision'da temsil etmiş, Placido Domingo, Jose Carreras ile düetlere çıkmış, Evita Müzikalinde baş rol oynamış müthiş bir diva..
Cemal Reşit Rey'de müthiş programlar var ama 2 Mayıs kaçmaz.. Al Di Meola, Beatles şarkıları çalacak gitarıyla, iyi mi?.
.. Ve Ankara..
23 Nisan'da Doğuş Çocuk, Rengim Gökmen şefliğinde, Bayram Konseri verecek..
30 Nisan'da Carmen var.. Scala'dan konuk bir harika Carmen'le.. Fiziği ve sesi ile izleyeni doyuracak bir ulusal gururumuz Asude Karayavuz seslendirecek Carmen'i..
Ülkemde sanatın geldiği boyutlara bakar mısınız?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA