Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler!..

Ankara'da yaşadığım muhteşem geceyi borçlu olduğumuz kişiler ve kurumlar var. Onlara ayrı ayrı teşekkür etmek isterim..
Önce Doğuş Gurubu.. Sanata yaptıkları bitmez tükenmez yatırımları yıllardır gururla ve keyifle izliyorum.
Bu ülkeden kazandıklarının bir bölümünü bu ülkeye geri verme ilkelerini nasıl sınırsız, nasıl örnek uyguluyorlar.
Doğuş Çocuk 2006 yılında kuruldu.
11- 18 yaş gurubu çocuklar ve gençlerden oluşuyor.
Devlet Opera ve Balesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Genel Müdürü Prof. Dr. Rengim Gökmen yönetiyor. Rengim şefim, kendini bu işe adamış, yakından biliyorum..
Prof. Dr. Erdal Atabek, kurulduğundan beri bu çocukların içinde, yanlarında, arkalarında.. Müthiş bir destek.. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Çello solisti Oğuzhan Kavruk Samsun Devlet Opera ve Balesi Şefi Tolga Taviş, Cumhurbaşkanlığı senfoni keman sanatçısı, besteci Hasan Niyazi Tuna yardımcı şefler..
1979'da kurulan Ankara Radyosu Çocuk Korosu'nu piyanist Güler Demirova Gyorffy ve yardımcıları Süreyya Çağlar, Fulya Gedikli ve Nilüfer Tatman hazırlıyorlar.
Koro, Portekiz'deki yarışmada Dünya Birincisi oldu.
Çocuk Balesi 1978'de Ankara Devlet Opera ve Balesi içinde kuruldu. Gelişerek büyüdü. 3 yıllık çocuk bölümünü bitirenlerin büyük kısmı konservatuara devam etti.
Geçen yıl "Küresel ısınma" üzerine hazırladıkları gösteri Birleşmiş Milletler programına girdi. Çocuk bölümünü Ömür Uyanık yönetiyor.
Uyanık, 23 Nisan danslarının koreografisini de yaptı. Danslara yer yer Tan Sağtürk de eşlik etti.
..Ve tabii Aykut Çınar.. Bu çok zor gecenin tüm organizasyonunu yüklenen ve her şeyi kusursuz götüren Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aykut Çınar!.. Ama ben sevgili dostumu hala "Tenor" olarak tanıyor ve onu sahnede görmeyi özlüyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA