Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yazık olmuş..

Yüzbaşı Amerika'ya nihayet gidebildim.. Çocukluğumun en unutulmaz sinema anılarından biri olduğu için yeri özeldir.. O zamanlar "80 kısım tekmili birden" diye oynardı.. 1944'te çekilen ilk Yüzbaşı Amerika filmiydi, o. Bir diziydi aslında.. Amerika'nın TV'siz devirlerinde, sinema dizileri vardı.. Kısa kısa filmler.. Bizde tamamı oynadı "Tekmili birden" sloganıyla.. Ağabeyimle seksen defa seyretmişizdir. 1990'dan sonra gelişen film teknikleri içinde Yüzbaşı Amerika yeniden çekilmeye başlandı. "Kış Askeri" sonuncusu.. Büyük umutlarla gittim. Bir defa hem Amerika'da, hem bizde eleştirmenlerden iyi notlar almıştı. İkincisi, izleyicinin verdiği not ortalaması da yüksekti. 8.2!.. Üçüncüsü, Scarlett Johansson ve de Robert Redford gibi çok önemli isimler vardı. Özellikle de özlediğim Redford..
Belki beklentim çok büyüktü, ondandır, hayal kırıklığına uğradım. 2.5 saat bitmek tükenmek bilmedi gibi geldi bana.. Bir defa, Soğuk Savaş dönemi için yazılmış gibi duran öykü, bugüne pek oturmadı.. İkincisi, aksiyon, aksiyon, aksiyon.. Digital sinemanın imkanları tümüyle kullanılmış, eskiden çizgi filmle çekilebilen her türlü akıllara seza cambazlık sahnesi canlandırılmış. Ama bir ölçüsü olmalı. Fazlası çocukları oyalar belki.. Biz de çocukken bayılırdık ya..
Yani görmezseniz pek bir şey kaybetmiş olmazsınız!.
Son söz.. Filmin adı Kaptan Amerika diye geçiyor ama, alt yazılarda doğrusu "Yüzbaşı Amerika" deniyor. Captain, kara ordusunda Yüzbaşı rütbesinin karşılığı, bahriyede ise Albay demek, Amerika'da ve Captain America bir kara subayı.. Yani Yüzbaşı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA