Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kaçırılmaz gitar günleri..

Geçen hafta sonu biri klasik, biri cazcı iki dev izledim..
Klasikte Kamil Şükun'un yedi yıldır hem de nasıl sürdürdüğü İstanbul Resitalleri'nde piyanist Claire Huangci vardı.. İki yıl önce ilk gelişinde "Fırtına gibiydi" demiştim onun için. Geçen yıl Japonların Chopin Magazine adlı klasik müzik dergisi "Tsunami" diye yazınca gülümsedim. "Biraz da abartmışlar" diye geçirdim içimden.. Ama abartmamışlar.. İki yıl öncenin fırtınası gerçekten tsunamiye dönüşmüş.. Hele final parçası, Liszt'in, Mozart'tan esinlenerek yazdığı Don Juan'dan Hatıralar'da hem de nasıl bir tsunamiydi. Liszt öyle hızlı bir eser yazmış ki, Claire'i dinlerken, daha doğrusu parmaklarını izlemeye çalışırken "Lizst, kendisi çalabilmiş mi bunu acaba" diye düşündüm, salondaki pek çokları gibi..
Konserden sonra, Kamil bir sürpriz yaptı. Birlikte yemek yedik..
Çin asıllı Amerikalı, ama Fransız erkek arkadaşıyla Almanya'da yaşayan (Küreselleşmeye bakar mısınız) Claire'e "Her şey iyiydi de, sıralaman yanlıştı" dedim..
Şaşırarak baktı.. "Lizst'le tüm salonu öldürdün. Onun ardından, üçüncü sırada çaldığın Chopin'in üçüncü bölümü gelmeliydi" dedim. Güldü.
Chopin'in 2 nolu sonatının üçüncü bölümünü dünya ezber bilir. Siz de bilirsiniz.. Cenaze Marşı!.. Claire'in Liszt'i ile ölünce, o lazımdı bize..
Claire, yavaşı ve duygusalı da muhteşem çalıyor, yani.. Teşekkürler Kamil..
Öteki konser Cemal Reşit Rey'deki Al di Meola idi.. Dünyanın yaşayan en büyük caz gitaristlerinden..
Konserin adı "Beatles ve dahası.."
Beatles'a bayılırım, ama bir kez daha anladım ki, caz pek benim tarzım değil..
Gitarı ve klasiği sevenlere, 21 Mayıs'ta başlayacak Gitar Günlerini sağlık veririm, gene CRR'de..
21 Mayıs'ta Ricardo Moyano akşam üzeri fuayede, girişi serbest Güney Amerika müziği yapacak. Suarede Raul Olmos ve Ahmet Kanneci var ki kaçmaz bir konser.
22 Mayıs gecesi David Russel'da olmaya bakın.. Harika bir klasik repertuar yapmış. Finalde Albeniz çalarak..
Granada ve Asturias..
..Ve harika final 23 Mayıs'ta.. Rengim Gökmen yönetiminde CRR Senfoni ile Rodrigo Akşamı.. Sinan Erşahin açacak geceyi ve sonra Marco Socias, dünyanın en ünlü gitar konçertosunu seslendirecek. Aranjuez!.. Mest olacaksınız!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA