Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Star Trek!.. Uzay Yolu!..

70'li yıllarda, hem de siyah beyaz olduğu halde nefes nefese izlediğimiz bilimkurgu dizisi Star Trek /Uzay Yolu DigiTurk2'de tekrar ediliyor.. Biraz nostalji, biraz da "Bir de renklisini görelim" merakıyla başta doktoru oynayan De Forest Kelly, Teğmen Uhura ve "Işınla beni Scotty"si pek çoğu ölmüş, yakışıklı Kaptan Kirk'ü 100 kilo olmuş dizinin bir kaç bölümünü kaydettim.
İzlerken kanım dondu.. Bu nasıl akıllara seza bir ilerleme hızıdır?.
1970'te "Bilimsel hayal" dediklerimiz, bugün çocuk oyuncağı değil.. Sözlük anlamıyla söylüyorum.
Kaptan'ın elindeki cep telefonuna nasıl hayrandık o devirde.. Şimdi o telefonu 10 yaşındaki çocuğunuza doğum günü hediyesi verin, kafanıza atar. Konuşmaktan başka işe yaramıyor. Öyle mesaj yazma, okuma falan yok. Görüntü akılda bile yok.. Öyle parmak kaydırarak şekillerle, ekranda oynama mı?. Güldürmeyin beni..
"Hayal bile ederken ne kadar dar zekalıymışız" değil.. Bilim o zamandan bu zamana öyle bir ivme ile gelişmiş ki, hayal sınırlarını bile aşmışız 40 yılda..
O Uzay Gemisi'nin ilkelliği inanılır gibi değil.. Benim evim daha gelişmiş, inanın..
Bir yapamadığımız "Işınlama" işi.. Onun da eli kulağında..
Sonra..
Sonrasını Stephen Hawking geçen hafta söyledi.
"Yapay zeka teknolojisi, insanlığın sonu olacak.
Çünkü yapay zeka kendisini geliştirir. Kontrol edemezsiniz."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA