Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kalehöyük'ten güzel haberler..

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu'dan bir mail aldım, Japon Prensi Mikasa anısına düzenlenen konser yazımın ardından..
Naklediyorum..

***

Sayın Uluç;
İlçemiz arkeolojik cazibe merkezi olmasının yanında, dünyanın Japonya sınırları dışındaki en büyük Japon bahçesi olan ve Japon çiçek ve bahçe düzenleme sanatının tüm inceliklerinin yansıtıldığı Prens Mikasa anı bahçesine sahiptir.
Ayrıca ilçemiz, adına festival düzenlediğimiz, yurdumuzun en kaliteli ve besin değeri yüksek Kaman cevizinin üretim merkezidir.
1986 yılında başlatılan kazı çalışmalarına başkanlık eden arkeolog Prof. Dr. Omura, ilçemize yerleşmiş ve çocuklarını Türk kültürüyle burada yetiştirerek içimizden biri olmuştur. Artık yerel terimle Omar amcamızdır.
Kazılarla, ciddi anlamda istihdam yaratıldı. Onlarca kişi emekli oldu, onlarcası hâlâ çalışıyor..
Omura Beyin eşsiz gayretleri sayesinde Japon Hükümetinin bölgemizdeki kazı yerleri arttırılmış ve Kalehöyük'e yakın, iki höyükte daha kazı çalışmaları başlamıştır.
Sayın Uluç;
Japon prensi Takahito Mikasa ve ailesine mensup prensler hemen her yıl kazı alanını ziyaret ederek çalışmaları yerinde izleme duyarlılığını göstermektedirler. Ayrıca ülkemizi ziyarete gelen Japon vatandaşlarının ilk uğrak yerlerinden birisi de yine ilçemizdir.. Japon Hükümetinin ilçemize olan ilgisine belediyemiz duyarsız kalmamış ve ana caddemizin ismini Prens Mikasa Caddesi olarak değiştirmiştir.
Sayın Uluç;
Köşe yazınızda anlattığınız ilçemiz kazı alanlarını, Prens Mikasa anı bahçesini ve 2010 yılında Green Good Desing Award / En İyi Yeşil Tasarım Ödülünü alan müzemizi gezip görmeniz amacıyla, her yıl ekim ayının ilk haftasında (4-5 Ekim) geleneksel olarak düzenlediğimiz Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'ne sizi şimdiden davet ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA