Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Güzel bir resimli roman..

İngilizceyi çabuk ve hırsla öğrenmemde Marvel dergilerinin rolü büyük olmuştur. Bizde siyah beyaz resimli dergi bile zorken, Türkiye'ye nasıl gelir, ikinci ele nasıl düşerdi bilmem, Marvel'in renkli Çizgi Roman dergilerini alır, harika çizimlere bakarak olup biteni tahmin etmeye çalışırdım..
O dergiden şimdi tonla aksiyon filmi çıkmaya başladı. Marvel sinema şirketi oldu hatta..
X- Man, Marvel serisinden.. Bugüne dek tonla X Man filmi yapıldı. Kaçını izledim bilmem.. Böyle filmler izlerken hoş da, sonra akılda pek kalmıyor..
Tüm dünya eleştirmenleri (Bizimkiler dahil) X- Man Days of Future Past'ın (Geçmiş Günler Gelecek diye aptalca bir isim konmuş gene) bugüne kadarkilerin en iyi olduğuna birleştiler. Amerika'da "İlk üç gün" rekorları kırdı. Yani bu defa eleştirmenler ve seyirciler birleşti. Enderdir.
X-Man değişime uğramış bir insan kuşağının öyküsü.. Değişiklik genlerinde.. Bu fark onlara, çeşitli insanüstü güçler veriyor.. İstedikleri anda şekil değiştirenler. Herkül kadar güçlü olanlar.. Ateş püskürenler. Zihin okuyanlar.. Yani Marvel yazarlarının aklına ne gelirse..
Bunlar güçlerini normal insanları korumak için kullanan iyi kişiler aslında.. Ama bu defa bir üç kağıtçı çıkıyor.. "Zamanında nasıl daha akıllı ve güçlü olan atalarımız Afrikalı Homosapienler, Avrupalı Neandertalleri yok ettiyse, bunlar da bizi yok edecekler" diyor. O devrin Başkanı Nixon'u ikna ederek, büyük destekler alıyor ve bu değişim geçirmiş üstün insanları yok edecek güçte robotlar yapıyor..
Sonuç.. Dünya birbirine giriyor. Savaşlar.. Robotlar, taş üstünde taş bırakmıyor, üstün kuşağı da bitirmek üzereler.. Çin'e sığınan son bir kaç tanesi çare arıyor.
X- Man adlı bilim adamı olanları "Tek çare var. Geçmişe birini yollamak ve robotların yapılmasına imkan veren süreci, en başta engellemek. O zaman hem dünyayı, hem kendi neslimizi kurtarırız" diyor.. "Gelecekteki geçmiş günler" böyle başlıyor. (Filmin adı bu olmalıydı, ille de tercüme edilecekse..)
Filmin bu köşeye sığmaz zengin bir şöhretler kadrosu, birbirinden güzel sahneleri de var..
Çok iyi çekilmiş, iki saat 15 dakika süresine rağmen keyifle izlenen bir çizgi roman uyarlaması..
Üç boyutlusunu tercih etmeniz tavsiyemdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA