Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Merak eden yok mu?..

Siz merak etmediniz mi?.. Ben ettim.. Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Legia Varşova, Glasgow Celtic'i kendi sahasında 4-1, rakip sahada da 2-0 yenip elemişti. Tam play off kuraları çekilirken, UEFA, Legia'nın diskalifiye edildiğini, yerine iki maçı da kaybedip elenen Celtic'in alındığını duyurdu.
Türkiye'deki yığınla takımın UEFA ile sorunlu olduğu günümüzde, bir Allahın kulu spor şefi çıkıp da merak etmedi, öğrenmedi ve haber yapmadı. Ben öğrendim..
Meğer neymiş bilir misiniz?.
Legialı Bartosz Bereszynski (BB), geçen yıl 3 maç ceza almış UEFA'dan.. Bu yıl, Legia 2. Eleme Turundan başlamış, Şampiyonlar Ligine.. İlk iki maç oynamamış. 3. eleme turunda, Celtic'le yapılan ilk maçta da yer almayınca cezasını tamamlamış ve ikinci maçın bitmesine 3 dakika kala oyuna alınmış..
Şimdi UEFA diyor ki, "BB bu ikinci maçta oynama hakkına sahip değildi. Legia usulsüz oyuncu oynattığı için hükmen, yani 3-0 mağlup.. İlk maçı rakip sahada 4-1 kaybeden Celtic, averajlar 4-4 olarak eşitlenince rakip saha golü farkı ile turu atlayan takım olur.."
"Bre aman?.. BB, İkinci eleme turu 2 maç, üçüncü eleme turu bir maç oynamayıp cezasını tamamladı" diyor Polonyalılar.. UEFA "Hayır tamamlamadı" diyor.. "Çünkü siz ikinci eleme turu için UEFA'ya verdiğiniz takım listesinde BB'ye yer vermediniz. Listede olmayan oyuncu cezasını tamamlamış olmaz. Bu yüzden BB, üç maç cezasından sadece birini çekti. Daha bir maç cezası var. Ayrıca, cezalı iken oynadığından bir maç ceza daha verdik."
Yani, UEFA ile Legia yönetimlerinden artık hangisi suçlu bilmiyoruz ama, hiç suçu olmayan futbolcu BB, üç maç ceza aldı, üç maç oynamadı, ama 3 maç daha oynamayacak, yani cezası altı maça çıkacak..
Bir günahsıza ceza, hangi hukuk sisteminde var, bir düşünün..
Hem de bu günlerde, böyle bir haberin farkında bile olmayan bizim Fenerli medyanın şefleri iyice düşünsünler, kaç paralık gazetecilik yaptıklarını..
Aziz Yıldırım onlara prim verirdi bu haber için..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA