Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Sırça Köşk!

Sivasspor üst üste iki yıl salladı İstanbul'u... Belki Üç Büyükler'in hegamonyasını yıkamadılar ama ligde artık beşinci bir takımın şampiyon olabileceğini herkese gösterdiler.
Bir anlamda Üç Büyükler'in yıllardır oturdukları Sırça Köşk'ün artık yıkılmaya yüz tuttuğunu ispatladılar. Ancak İstanbul takımları Sivasspor'dan ders aldılar mı? Ligin bugünkü görünümüne bakarsanız almadıklarını görürsünüz.
Ligimizin 'Kaymak Takımları' aynı tas aynı hamam devam ettiler, kısır çekişmelerle birbirlerini yediler.
"Sana üç penaltı çalındı, bana iki"
, "Sen ofsayttan iki gol attın, ben atamadım", "Ver misketlerimi, küstüm oynamıyorum" diye diye bir sezonun daha sonuna merdiven dayadılar.
Topu Kabataş'tan denize atmaktan yoksun yabancı futbolculara milyonlarca Dolar'ı, Euro'yu ödeyenler, sıkıştıklarında "Aldığın parayı hak etmiyorsun" diye medya şovlarına soyundular. Sanki o parayı verenler kendileri değilmiş gibi...
Metre ile ofsayttan gol atanlar, ertesi hafta "Vay penaltımız nasıl verilmez" diye isyan bayrağını açtılar. Yaktıkları canları hiç düşünmediler, sadece kendileri için 'adaleti' hatırladılar.
Hatta iyice köşeye sıkıştıklarında, "Ama onların maçlarında rakipleri iyi mücadele etmiyor" diyecek cesareti bile buldular kendilerinde.
Bir dönem şampiyonluk için yarışan rakibine gol atan yabancı futbolcuyu, takım arkadaşının fırçaladığı takımı unuturcasına...

DEĞİŞİM ÖNLENEMEZ
Ve şimdi bugün oturdukları Sırça Köşk yıkıldı, yıkılacak. Ve bu yıkım belki de Türk futbolunun önünü açacak. Belki birileri şapkayı önlerine koyup "Biz nerede hata yaptık?" diyecekler, köhnemiş sistemlerini de yıkacaklar. Altyapılarından heba ettikleri gençlerin isimlerini başka formalarla kendilerine gol attığında, "Vay be bu bizde miymiş' diyerek öğrenmekten vazgeçecek, günü kurtarmaya çalışmayacaklar.
Birileri de "Biz neden aynısını yapmayalım; başarmayalım?" diyerek yola daha cesaretli çıkacaklar...
Belki artık adaların, oraların buraların ikinci ligden gelen yıldızcıklarının, "Sahaya formasını koysanız kazanır" denilenlerin değil, "Çalışanların, alın teri dökenlerin, mazeretlere sığınmayanların" dönemi başlayacak.
Karşı çıkanlar olsa da olmasa da Türkiye topyekün değişiyor. Ve bu değişim rüzgarlarının yeşil sahalarda da eseceği çok açık. Bursaspor belki Sivasspor'un başaramadığını başaracak ve Türkiye'de bir devrin sonunu getirecek.

BİR ŞEHİR BEKLİYOR
Ayrıca bu sadece futbol takımlarının değil, şehirlerin de mücadelesi...İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biri olan Bursa da tarihi bir eşikten geçmek üzere. Ekonomisi, sosyal hayatı ile şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi Bursa için, Bursalı için çok şey demek.
Ve bütün bunlar '11 Adam'a bağlı. İşin en güzel yanı bunu başarmaları sadece kendilerinin elinde. Kimsenin, kimseyi yenmesine veya yenilmesine muhtaç değiller. Sahaya çıkıp, kazanacaklar ve şampiyon olacaklar. Bu kadar basit. Yapabilecek mi göreceğiz...
Ancak bugüne kadar yaptıkları, yapabileceklerinin de göstergesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA