Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÜLEYMAN YAŞAR

Başbakan'a elektronik postalar

Geçen perşembe akşamı Başbakan Erdoğan'ın konuk olduğu ATV'deki "Gündem Özel" programıyla ilgili olarak binlerce elektronik posta geldi. Bazı elektronik postalar programdan hemen sonra, bazıları da ilerleyen günlerde gönderildi. Vatandaşın dertli olduğu, bir an önce sorununa açıklama ve çözüm beklediği ama çok kısa süreli olan televizyon programında gündeme getirilemeyen konular var. Bu elektronik postalardan üçünü, ilgililere ulaşması için aktarıyorum.

***
İşsiz "
Bu mesajımı Sayın Başbakanımıza iletmezseniz iki elim ahirette yakanızda olacak.
Sayın Başbakanım benim adım Mustafa Zorlu. Yaklaşık 2 seneden beri işsizim. İş buluyorum, namaz kıldığım için işten çıkarıyorlar. Bana öyle demiyorlar ama ben öyle olduğunu biliyorum. Benim iki çocuğum var, kız 12 yaşında erkek 9 yaşında, ikisi de okula gidiyor. Onlar okula giderken harçlık veremiyorum. Eğer bu duyguyu anlayabilirseniz beni anlamış olursunuz. Ben Tuzla'da oturuyorum belediye seçimlerinden önce sizin belediye başkan adayınız Sayın Şadi Yazıcı'nın yanına gittim. Kendisi bana seçimden sonra iş bulacağını söylemişti. Fakat başkan olduktan sonra yanına gittim, görüştüm, tamam dedi fakat halen iş bulacak. Bundan bir hafta önce yanına tekrar görüşmeye gittim, aldığım cevap "Randevunuz var mı?" dediler. Siz, başkanlarınıza, çıkın vatandaşın yanına gidin demiştiniz. Fakat onun bize geldiğini geçtim, biz onun ayağına gitmemize rağmen görüşemiyoruz. Ben her gün Allah'a şükür ediyorum ama artık borçlarım da çoğaldı, istemeye başladılar. Sizden bana iş bulmanızı istiyorum. İnşallah bana yardımcı olursunuz. Allah'a emanet olun.
Saygılarımla..."
Mustafa Zorlu
Tel:05359639279
***
Sınav mağduru
"TCDD makinist işçiliği için başvuru yaptım. İşkur listesinde 81.404 punla 4. sıradaydım. Mülakatta nasıl oldu bilmiyorum ama elendim. Sayın Başbakanımıza mesaj attım ama cevap gelmedi. Torpil belgesi gönderiyorum. Umarım Sayın Başbakanımıza mağduriyetimi iletirsiniz. Zor durumdayım. Lütfen bana yardım edin. Cevabınızı bekliyorum."
Ramazan İşcan Tel 0554 482 69 15
***

Sözleşmeli öğretmen
"Gündem Özel programını izledim. Başbakanımızın açıklamalarından onun yanlış bilgilendirildiğini anladım. Şöyle ki; biz sözleşmeli öğretmenler, sözleşmeli olmayı kabul etmedik. Yani bu uygulama, bizlere, en başından beri doğudaki öğrencilerin öğretmensiz kalmaması için yapılıyor, denildi. Doğu görevinizi yapınca kadroya geçirileceksiniz, denildi. Bunu Hüseyin Çelik'in kendisi defalarca söyledi. Hatta katıldığı televizyon programlarında sarf ettiği cümlelerin videoları bile var. Nimet Çubukçu ise 29 Haziran 2010'da hepimizin kadrolu olacağını söyledi. Bunların da videoları mevcut. Şimdi ise bize verilen sözler inkâr ediliyor. Ben ne bir ziraatçıyım ne de bir veteriner, benim yaptığım meslek öğretmenlik ve bizlere verilen sözler var, sözleşmelilik uygulamamızın başlama amacı farklı. Ama Sayın Başbakanımız, 'tutamayacağımız sözleri vermedik' derken bütün bunları unutuyor. Programdan sonraki hayal kırıklığımla bunları belirtmek istedim. A
Ahmet S. Sözleşmeli Bilişim Tek. Öğret.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA