Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Antalya'ya yakışıyor mu?

Arama motorlarına yazdım acaba kim ne yazmış çizmiş şu dünyanın en güzel yeri Antalya Yat Limanı ile ilgili diye... Çok fazla eleştirel doküman çıktı karşıma. Çoğu yakın zamanda kaleme alınmış Antalyalı meslektaşlarımın yazıları.
Önceki akşam bir dostumla Yat Limanı'na indik. Arkadaşım motosiklet hastası genelde şehir merkezinde ulaşım aracı olarak motosiklet kullanıyor.
Beni de aldı arkasına Antalya Orduevi'nin önünden Yat Limanı'na doğru sallandık.
Biraz aşağıya doğru mesafe alınca motosikletin tekerlekleri çukurumsu yerlerinden oynamış taşlar arasında zıplamaya başladı.
Bir iki defa devrilme tehlikesi yaşayınca buna bir de benim motosiklet fobim eklendi ve yarı yolda pes etmek durumunda kaldım. Liman'a yaya olarak indim, daha doğrusu inmeye çalıştım. Çünkü o taşlar arasında yürümek dağlarda patika yollarda yürümekten çok daha zordu.
Sürekli ayağım çukurlara girdi, yerlerinden oynamış keskin kilit taşları arasından Liman'a ulaşabildim.
Kaleiçi
ve Yat Limanı'nın sorunlarıyla ilgili çok haber yaptık. Ben de defalarca köşe yazdım. Bir önceki yönetim tarafından Kaleiçi ile ilgili çalışmalar yapıldı bunu da zaten herkes biliyor. Yat Limanı'nın sorunu sadece yollarının rezilliği ile sınırlı değil, bu mekan zamanında ödüller almış, ışıl ışıl, cıvıl cıvıl canlılığı ile Antalya'nın en renkli en hareketli mekanlarından biriydi. Şimdi gelin görün ki resmen hayalet bir mekan haline dönüşmüş.
Eski halini bilmeyenler belki benim yaşadığım duyguyu yaşayamayabilir ama inanın içim burkuldu yüreğim sızladı.
Antalya için bol keseden atan bu kentin yöneticileri acaba hiç Yat Limanı'na inmez mi? İnerse de yürümez mi? Şimdi Antalya adına sorumluluk duygusu taşıyan kentin yöneticilerine bir akşam Yat Limanı'na lütfen yaya olarak gitmelerini tavsiye ediyorum.
Antalya, bir gün önce havalimanında 10 milyonuncu misafirini karşıladı. Dünya markası olma hayaliyle yanıp tutuşan bir kentin can damarı konumundaki bir mekanın sorunlarına karşı kent yöneticilerinin duyarsız kalması bence markalaşma mantığı ile çelişen bir durumdur.
Allah aşkına buranın ışıklandırılması ve parke taşlarının sökülerek yenisinin yapılması çok mu zor?
Bu işin bahanesi yok.
Eğer senin en değerli yerlerin hizmet gitmediği için dökülüyorsa bu büyük bir basiretsizlik, büyük bir ayıptır.
Hiç kimse darılmasın gücenmesin, Yat Limanı gibi Antalya'nın en değerli mekanlarından birinin hayalet limana dönüşmesine gönlüm razı olmuyor.
Umarım kısa zamanda gereği yapılır, ben de 'Evet, kentimizin duyarlı yöneticileri adım attılar, gereğini yaptılar' diye okurlarımla güzel bir yazı paylaşırım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA