Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Konuşulan haberler yaptık

Bir Pazartesi buluşması ile yine birlikteyiz. Meteorolojik verilere göre ülkemiz son 85 yılın en ağır kış şartlarını yaşadı. Birçok bölge halen ağır kış şartlarından kurtulmaya çalışıyor. Bölgemizde ise havaların iyiden iyiye ısınması insanları park ve mesire alanlarına taşıdı. Hal böyle olunca ısınan havayı hissetmenin verdiği mutluluk var üzerimde. Havadan, sudan, böcekten bahsetmek vardı şimdi… Ancak Pazartesi yazılarım klasik formatını dışına çıkmayayım. Hadi öyleyse geride bıraktığımız haftanın manşetlerine birlikte bakalım;
Pazartesi günü
'Antalya'da bilinenin aksine üretim alanları giderek artan ve ağaç varlığı 4.5 milyona yaklaşan narenciye bahçelerinde, böcekler sayesinde zirai ilaç kalıntısının tamamen önlenmesine çalışıldığını 'Narenciye için böcek koruma' manşeti ile verdik.
Salı günü Almanya pazarında ITB Berlin Turizm Fuarı'yla başlayan tanıtım atağının, Rusya'da sürdüğünü belirten haberimizi 'Rusya'da hedef 3 milyon turist' şeklinde manşete taşıdık.
Çarşamba günü Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta'yı değil, Türkiye'yi de heyecanlandıracak uluslararası düzeyde açıkladığı bir projeyi 'Jet motorlarına Isparta damgası' manşetimizle tarihe not düştük. Haberimizin içeriğinde 15 yıl içerisinde jet motoru üretmeyi hedefleyen SDÜ' nün, TÜBİTAK şemsiyesi altında kurulan Ulusal Uçak Motorları Komitesi'ne de seçildiğini belirttik.
Perşembe günü Antalya'da idareci odalarının sınıfa dönüştürülerek 470 sınıf kazanılmasını 'Sınıf projesi model oluyor' manşeti ile haberleştirdik. Bu uygulama tüm Türkiye'ye de örnek oldu.
Cuma günü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerinin dava ve hapis şoku yaşadığına dair haberimiz 'ATSO üyelerine hapis tehdidi' başlığı ile manşetten verdik. Geçmiş dönemdeki aidat borçları nedeniyle bazı işadamlarına Antalya 2'nci İcra Ceza Mahkemesi'nde hapis istemiyle dava açıldığını duyurduğumuz bu haber büyük ses getirdi.
Cumartesi gün Antalya tanıtımında sezonun en kritik dönem olan Moskova Fuarı'na ilişkin haberimiz 'Moskova'nın yıldızı biz olduk' şekli ile verdik.
Pazar günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karadeniz ile Akdeniz'i buluşturacak 18 ana karayolu güzergâhıyla ilgili yürütülen proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladığı haberi 'Karadeniz'le bağlanıyoruz' manşeti ile haberleştirdik.
Geride bıraktığımız hafta bölge gündemine damga vuran haberlere imza attığımızı dip not olarak belirtmek istiyorum.
Güzel haberlerde buluşmak ümidi ile mutlu haftalar…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA