Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

CHP'lileri asıl kim lekeledi?

CHP'li Süheyl Batum'un bir taraftarı, şu benim "Horoz Süheyl" yazımdan sonra bir e-posta yollamış tarafıma. Demiş ki; "Sen önce Süheyl Hoca'nın Sezen Aksu'ya neden 'Sazan' dediğini iyi öğren. Elinin altında internet var. İşini doğru yap, iyi araştır. Ondan sonra hocama 'horoz' diyerek hakaret etmeye kalk!"
Efendim bendeniz çoğuna cevap veremezsem de bütün okurlarımın mesajlarını pür dikkat okurum. Varsa bir tavsiyeleri ya da uyarıları kesinlikle ciddiye de alırım.
Girdim hemen internete. Ve buldum Süheyl Batum'un açıklamasını.
"AKP, CHP'ye ve diğer partilere bir açılım dayattı. Biz 'içeriği ne' dedik? Cevap vermediler. 'Siz kabul edin biz anlatırız' dediler. Doğal olarak CHP ve diğer partiler de bunu kabul etmediler. O sırada Sazan Aksu çıktı ortaya. Ve dedi ki; 'Bu açılıma katılmayan iki cihanda lekelidir.' Peki CHP'lileri, sizi, beni, Sayın Muammer Aydın'ı, sizin çocuklarınızı zan altında bırakmaya ne hakkı var Sezen Aksu'nun? Bilmediği bir şeyden ötürü bizi zan altında bırakmaya hakkı yok! Koskoca sanatçı bilmeyecek değil ya! Kandırılmıştır. Ama o da sazanlık yapıp kandırılmayacaktı! Baştan atlamayacaktı!"
Birkaç kez okudum. Okudum ama bir şeye takıldım. "Bu açılıma katılmayan iki cihanda da lekelidir!" sözüne. Benim hatırladığım kadarıyla Sezen, içinde cihan ve leke geçen bir cümle kurmuştu ama başka bir şey demişti. İyi ama tam olarak neydi?
Hatırlayamadım bir an. Çünkü söz konusu haberin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmişti. Tabii şeytan dürttü bir kere. Tekrar döndüm Google'a ve bu defa Sezen'in o açıklamasını aradım. Birkaç saniye bile sürmedi. Olduğu gibi önüme döküldü. Aynen şöyle:
"Çözüm için çalışmanın önüne geçmek, ileride kaybedeceğimiz evlatlarımızın sorumluluğunu taşımak anlamına gelir. Bu leke de kuşakların ve tarihin vicdanında, iki cihanda temizlenmez!!!"
Şimdi hepinize sormak istiyorum.
En başta da Süheyl Hoca ve tam bir yurtsever olduğu, sanatçı sorumluluğu taşıdığı için Sezen'i yerden yere vurmaya çalışan, onu neredeyse vatan haini ilan etmeye çalışan birtakım zevata...
"Bu açılıma katılmayan iki cihanda da lekelidir" açıklaması ile yukarıda okuduğunuz ve bire bir onun ağzından çıkan açıklama aynı mıdır acaba? Yalan mıdır yani Sezen'in söyledikleri? Yani barış için çözüme engel olmak, tarihi olarak büyük bir sorumluluk yüklemez mi barışa engel olanlara?
Çözümsüzlükten yana tavır almak ileride kaybedeceğimiz çocuklarımızın sorumluluğunu şimdiden kabullenmek değil midir?
Olması gerekenin yani barışın önüne engel olanlar, çözüm karşısında direnenler, lekelenmeyecekler midir ömrübillah? Onların alacağı leke nereye giderlerse gitsinler yakalarına yapışmayacak mıdır? Sorarım ben şimdi Sayın Süheyl Batum'a. CHP'liler adına ahkâm kesen o büyük öndere... Siz kendinizi barışın ve çözümün önünde engel mi kabul ediyorsunuz?
Ne yani sizler "bu ülkede artık kan dökülmesin, silahlar sussun, iki taraftan da artık gençler ölmesin!" demiyor musunuz?
Yoksa siz, "Yooo yooo!!! Kan akmaya devam etsin! Bu kanın bedelini bir oradan, bir buradan gençler ödesin! Barış gelmesin! Kürt ve Türk Halkı birbirini yesin!" falan mı diyorsunuz?
Valla siz ne diyorsunuz hocam bilmiyorum ama o adına atıp tuttuğunuz, ahkâm kestiğiniz CHP'lilerden olan 83 yaşındaki babam... CHP kurulduğu günden bu yana "altı ok"tan bir kerecik olsun şaşmayan babam. Hasta Atatürkçü. Laik. Demokrasi âşığı babam. Emekli işçi, sendikacı babam. 67 yaşındaki anam. "CHP'den başka bir partiye oy verirsen sana hakkımı helal etmem!" diyen o anam. Yedi sülalem. Kapı komşum Ali Abi'm. Malatyalı hemşehrim Şaban Amcalar. Nihal teyzeler.
Yani benim çok ama çok yakından tanıdığım bütün CHP'liler.
Öyle demiyorlar!
Demedikleri için de Sezen'in söylediklerinin onu lekelediği hissiyatına kapılıp, "Vayy bize hakaret ettin! Bizi zan altında bıraktın sazan Sezen..." falan deyip Türkiye'nin en yürekli, en sorumluluk sahibi sanatçısına hakaret etmiyorlar!
Siz bence bundan böyle kendi adınıza konuşun Süheyl Hocam. Sizden ricam bundan böyle bir büyük sanatçıya sataşarak, saldırarak gündeme gelme çabanıza mümkünse CHP'lileri falan karıştırmayın!
Naçizane tavsiyem onları birer Sezen Aksu düşmanı göstererek lütfen adlarına leke sürmeyin!
Yani zan altında bırakmayın!
Tamam mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA