Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

CHP'nin yeni meclisini nasıl buldum?

CHP parti meclisi listesi görücüye çıktığı saatlerde ben de pazar yazımı tamamlamak üzereydim, kurultayın gerçekleştiği Ankara'daki Arena Spor Salonu'nda.
O yüzden listeye dair detaylı bir analiz yapamamıştım. Detayları bugüne sakladım.
Sizin de huzurlarınızda partinin yeni meclisine şöyle adam akıllı fokuslanmak istedim.
Bir kere, "Bu liste tam bir fiyasko!" diyenlerden değilim!
Ama "Tamamdır! CHP bu parti meclisi ile iktidar yürüyüşünü başarıyla tamamlayabilir" hayalperestliğini gösterenlerden de!..
Evet. Daha önce partiyle hiçbir kurumsal ilişkisi olmayıp da bu dönemde partiye katılan çok iyi isimler var. Özgürlüklerden bakan... Sol'dan bakan... Evrensel değerlerden bakan isimler.
Mesela Eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu. Mesela Araştırmacı-Yazar Binnaz Toprak. Eski diplomatlar Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk gibi...
Ama bunun yanı sıra statükoyu temsil ettiğini bildiğimiz, CHP'nin sol'dan uzaklaşmasına, sağ'a kaymasına hizmetten başka hiçbir meziyeti olmayan aşırı milliyetçi ve ulusalcı tipler de var.
Süheyl Batum mesela. Evet, "Hoca son dönemde kendini aştı, yeniledi ve değişime ayak uydurdu" falan deniliyor ama daha 1 yıl öncesine kadar adının MHP'nin ya da DYP'nin genel başkanlığı için geçtiği unutulamıyor.
Bir de gazeteci Enver Aysever, "Onuncu yıl marşını okumayalım! Bir 100. yıl marşı yazalım artık!" dediği için çıngar koparan, "Bunlar Kürtçü! Bölücü! Ayyy bunlar CHP'nin eksenini kaydıracak!" endişesiyle kendini yerden yere atan Fatma Nur Serter var!
Çok merak ediyorum. Çatlıyorum hatta. Acaba hanımefendi yeni dönemde Kürt coğrafyasını temsil amacıyla CHP'ye davet edilen Sezgin Tanrıkulu'nun özgürlükten ve insan haklarından taraf açıklamaları karşısında ne yapacak?
Bu arada tabii ki CHP'yi ayakta tutacak dinamiklerin ne olduğunu iyi tahlil edebilen, halkın dokunabildiği, halkın içinde olan şahane eskiler var listede. Mesela Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz gibi. Ya da Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Mehmet Ali Özpolat, Atilla Kart, Gürsel Tekin, Ercan Karakaş, Volkan Canalioğlu gibi!
Pardon ama bunun yanı sıra ahbap çavuş ilişkileri sayesinde kaynak yapıp listede kendine yer bulmayı başaran tipler de var!
Mesela Erdoğan Toprak! Onu çok yakından tanıyanlar derler ki; "Kokmaz bulaşmaz. Halkla kaynaşmaz, kendi halinde bir zattır! 'Ne düşünüyorsun şu Kürt meselesi hakkında' diye sorsan, sana ancak, 'Valla ben bilmem onu Genel Başkanımız bilir!' der geçiştirir meseleyi!"
Eee o zaman ne işi var böyle bir muhteremin listede?
Eee çünkü Zafer Mutlu çok sever onu. Hatırlar mısınız Mehmet Sevigen'le kavgasını. Son yerel seçimlerden evvel hani birbirlerine girmişlerdi.
Sevigen'in bir inşaat işinden komisyon aldığını yazmışlardı Vatan gazetesinde. Belge yayımlamışlardı hatta. Onun üzerine de Sevigen bir açıklama yapmıştı. Demişti ki; "Zafer Mutlu, Tunceli'den hemşehrisi olan Erdoğan Toprak'ın Bakırköy'e aday olmasını istedi. Bana bu konuda baskı yaptı. Ben karşılık vermeyince de bu belgeyi yayımladı!"
Sevigen'in anlattıkları doğru mu değil mi bilmem ama Erdoğan Toprak'ın Bakırköy'den aday olmak için bütün ilişkilerini devreye soktuğunu iyi bilirim!
Anlatmak gerekirse anlatırız yani...
Ha bir de Hüseyin Yıldız denen bir şahıs var.
Para pul işlerini iyi bilir. Karamehmet'in muhasebesini tutar. Aynı zamanda Cumhuriyet gazetesine de omuz verir. Çok köklü ilişkileri vardır. Mustafa Özyürek'in de kankasıdır. Tunceli kökenli olmasının dışında hiçbir özelliği yoktur!
Bir de...
Neyse...
Bugünlük bu kadar yeter!
Gerisini sonraya bırakalım.
Sonraki yazılara.
Tadı olsun di mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA