Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Kılıçdaroğlu hangisini tercih eder? Aylin Kotil'i mi, Mustafa Sarıgül'ü mü?

Efendim bildiğiniz üzere Önder Sav kontenjanından CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen Berhan Şimşek'in ipi çekildi.
Her ne kadar kendisi koltuğunda kalabilmek için mücadele ediyor olsa da Şimşek'in önümüzdeki günlerde kesin olarak görevden alınacağını beş yaşındaki çocuklar bile biliyor.
Tamam onun gidici olduğunu biliyoruz.
Ama ondan boşalan koltuğa kimin oturacağını henüz bilmiyoruz!
Bir kere baştan söylemeliyim ki, yeni il başkanı yüzde yüz Karadeniz kökenli olacak.
O nedenle de zaten sadece Karadeniz kökenlilerin isimleri geçiyor kulislerde.
Mesela Başaran Ulusoy diyorlar.
Gazeteci Yazar İdris Akyüz'ün adını telaffuz ediyorlar.
Şefik Toprak diyorlar...
Bir de Zafer Mutlu'nun ısrarı ve ricaları ile MYK'ya yerleşen Erdoğan Toprak'ın, DSP'nin eski İstanbul İl Başkanı Alay Keleş için mücadele verdiğini söylüyorlar.
Ama bana göre bu isimler arasındaki en bomba, en flaş isim Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ayrıldığı eşi Aylin Kotil!
Aylin Hanım İstanbul koltuğuna açık açık talip olduğunu söylüyor.
Zira uzunca bir zamandan beri de bu koltuğu kapmak için iddialı ve ilginç bir mücadele veriyor. Bu arada eski eşinin danışmanı olarak görev yapan Mustafa Gültekin'in desteğiyle de gazetecilerle, yazarlarla buluşuyor.
Geçenlerde beni de aradı, sağ olsun.
Ve İstanbul İl Başkanlığı'na aday olan Aylin Hanım'la tanışmamı istedi.
Kısmet olmadı.
Ama zaten olsaydı da, yani Aylin Hanım'la oturup enine boyuna bu meseleyi konuşmuş olsaydım da emin olun yazacağım yazı bugünkünden farklı olmazdı!
Ee çünkü CHP içi dengeleri iyi biliyorum...
Aylin Hanım kızacak belki bu yazdıklarımı okuyunca bana, ama bu gerçeği bilmesinde fayda var diye düşünüyorum.
Üzgünüm ama parti içinde birçok önemli ismin desteğini alıyor olsa bile... O destekçileri, "Aylin Kotil ismi İstanbul'da şans ve fark yaratır!" diyor olsalar bile...
Kılıçdaroğlu'nun onu o göreve katiyen getirmeyeceğini, daha doğrusu getiremeyeceğini ben iyi biliyorum.
Tamam Aylin Hanım'ı çok beğeniyor. Onun kasasında son derece sağlam bir CV bulundurduğunu, İl Başkanlığı için de çok çarpıcı bir isim olduğunu kabul ediyor.
Ama şimdi değilse bile ilerde bu ismin kendisi için, CHP için büyük sıkıntı yaratacağını da kestirebiliyor Kılıçdaroğlu.
Çünkü şimdilik bir sonraki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Aylin Hanım'ın eski kocası Mustafa Sarıgül'ü düşünüyor Kılıçdaroğlu.
Ve tabii ki eski karısı İl Başkanı'yken, Sarıgül'ün de Büyükşehir adayı olması halinde nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalacağını düşünmek bile istemiyor!
Ayrıca bu bir yana... Kılıçdaroğlu kendisi CHP'nin Genel Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Sarıgül'ün kuruluş aşamasında olduğu partisinin bütün çalışmalarını durdurduğu gerçeğini de gözden çıkarmıyor.
Ezcümle, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için düşündüğü adaylar içinde Aylin Kotil isminin bir karşılığı falan yok!
Kılıçdaroğlu bir Karadenizli arıyor o koltuğa.
Ve o Karadenizli'nin kadın olmasını çok arzu ediyor.
Kurmaylarına bile, "Eli ayağı düzgün, ismi medyada gündem yaratacak bir kadınla çok farklı bir pozisyon alırız İstanbul'da. Bana öyle bir kadın aday bulun getirin!" şeklinde talimat veriyor ama... Hemen ardından da ekliyor:
"Ama sakın bu isim beni Mustafa Sarıgül'le kavga ettirecek bir isim falan olmasın! Hele hele Aylin Kotil falan hiç olmasın!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA