Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Ben olsam işine o an son verirdim!

İngiltere Başbakanı David Cameron geçtiğimiz hafta gittiği İspanya'daki bir kafeteryada, kahve sipariş ettiği garson tarafından, "Git kendin al!" sözleriyle çok fena fırçalanmıştı. Ve siz de biliyorsunuz ki garson kızın bu fırçası dünya basınında geniş yankı bulmuştu.
Kendisine yapılan bu küstahlık karşısında Cameron'un o an son derece ağırbaşlı tavır sergilemesi, hiçbir şey olmamış gibi davranması elbette ki takdire şayan bir davranış...
Ama sırf ne kadar mütevazı, anlayışlı ve medeni bir siyasi lider olduğunu göstermek için kalkıp o işyerine yeniden gitmesi ve fırçacı garson kızla kol kola kamuoyuna fotoğraf vermesi de bence fazla abartılı bir davranış!
Çünkü o küstah garson böyle bir ödüllendirmeyi hak etmiyor!
Aksine cezalandırılması gerekiyor.
Mesela ben o garson kızın patronu olsaydım çoktan işine son vermiştim bile!
Kimin ne diyeceğine, ne için kıyamet koparacağına bakmadan hem de!
Çünkü o küçük hanım belli ki önüne gelen müşteriye posta koymayı alışkanlık haline getirmiş bir garson.
Kim bilir Cameron kaçıncı fırçaladığı müşteriydi? Zira olay kamuoyuna yansıdıktan sonra, basına, "Tanımadığım için öyle söyledim. Tanısaydım asla böyle bir şey yapmazdım!" şeklinde beyanat veren o değil miydi?
Şimdi bu zihniyette bir çalışana, insana karşı alınması gereken tavır nedir?
"Bu hareketi yaparsam, dünya kamuoyu benim ne kadar kibar ve anlayışlı bir lider olduğumu daha iyi anlar!" mantalitesinden hareketle o küstah ve terbiyesiz garsonun ayağına kadar gidip ona yalakalık yapmak mıdır?
Kol kola fotoğraf çektirip, "Bakın. Aramızdaki mesele halloldu!" deyip hiçbir şey olmamış gibi davranmak mıdır?
Yaptığı o terbiyesizliğin o küçük hanımın yanına kâr kalmasını mı sağlamaktır?
Bu mudur yani?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA