Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

CHP'lilerin illa ki sorgulaması gereken soru!

Dünkü manzaranın yaşanacağının tüyosunu kurultaydan bir gece önce CHP'de yıllardır politika yapan ve hâlâ genel merkeze yakın bir siyasiden duymuştum. Demişti ki; "Kurultayın açılmama olasılığı sıfır. Diyelim ki sabah, divan yeterli imzayı toplayamadı. Ama çıkıp dediler ki, 'sayı tamam' Ondan sonra kim ne yapabilir ki?"
Samimiyetle söylüyorum. Bunu yazmaktaki kastım genel merkezi bu yönde hileyle suçlamak değil. Çünkü ben dahil oradaki gazeteci arkadaşlar "hazirun defterine" atılan imzalarla ilgili neler olup bittiğini gerçekten bilmiyor. İmzalar atılırken o defterin başında değildik. Başında olanlar genel merkez ve muhalefet temsilcileri idi. Belki muhalefet doğruyu söylüyor. Gerçekten yeterli imza sayısı olmadan açıldı dünkü kurultay. Ama belki de sırf kurultayı sabote etmek, baltalamak ve genel merkezi güç duruma düşürmek için asparagasvari bir yol seçiyor. Anlayacağınız, hangi tarafın doğruyu söylediğini anlamak ve "durum şudur eyy okur!" demek mümkün değil! Bunu bize söyleyecek, "hazirun defterini" inceleyecek yetkili makamlardır. Dün Ulus'taki Atalay Otel'deki karargâhında görüştüğüm Önder Sav bunu yapacaklarını zaten ifade ediyor. Ancak ben Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsaydım bu defa başka bir yol izler ve muhalefete bu kozu vermezdim. Tüm şaibelere son vermek, muhalefetçe ortaya atılan korkunç iddiaları çürütmek için o hazirun defterini kaptığım gibi savcılığın yolunu tutardım. Ve bizzat partinin genel başkanı olarak Adli Tıp Kurumu'nun, sahte olduğu iddia edilen imzaları incelemesini isterdim.
Bugünkü yazımı, bana CHP eleştirilerimden dolayı kızan, öfkelenen ve bu tavrımı hükümet yandaşlığımla falan ilişkilendiren CHP'li dostlara seslenerek ve onlara bir çağrı yaparak bitirmek istiyorum. Partinizin iktidara gelememesinin ve oy oranının gittikçe küçülmesinin müsebbibi ne benim, ne "yandaş" diye yaftaladığınız diğer gazeteciler, ne de AKP hükümetidir!
"Neden iktidar olamıyoruz? Neden bu halk bize oy vermiyor?" sorusunun cevabını illa ki öğrenmek istiyorsanız, oturun rahat bir koltuğa. Ve kafanızı iki elinizin arasına alıp şu soruyu sorun, sorgulayın kendi kendinize; "Her daim kavgalı bir ev görüntüsü veren, iç çekişmeleri gündemden düşmeyen, kafaları karmakarışık, kimin ne dediği bir türlü anlaşılmayan bu partiye sıradan bir vatandaş olsa idim oy verir miydim?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA