Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Nedir sizin derdiniz bu Hakan Fidan'la?

Biliyorsunuz. Geçtiğimiz yıl şubat ayında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan başta olmak üzere eski müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş hakkında bir soruşturma başlatmış ve her üç ismin de gözaltına alınıp sorgulanması istenmişti. Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığı döneminde cereyan eden ve büyük bir krize de neden olan o olayda MİT yetkilisi her üç isim de Oslo'da PKK'yla barış adına yapılan görüşmelerden dolayı vatan hainliği ile suçlanmışlardı. O tarihlerde bu konuda en dik ve en net duruşu sergileyen kalemlerden biriydim. Hatırlarsanız, "Aman sus otur! Çünkü bu işin arkasında şunlar var, bunlar var" telkinlerine tevessül etmeden alenen çamur atılan MİT yetkililerinden yana tavır alıp, yargının ne yapmaya çalıştığını sorguladım. Bugün de olsa aynı duruşu sergilerim çekinmeden. Çünkü ben de bu topraklarda barışın sağlanmasının yolunun karşılıklı müzakerelerle, diyaloglarla olacağına inananlardanım. Barış top, tüfek göstererek gelmez. Barış tarafların birbirine uzatacağı zeytin dalıyla gelir. Oslo'da her iki tarafın da diyalog amacıyla masaya oturmuş olması çok önemliydi. Barışa giden yola döşenen kritik taşlardan biriydi Oslo müzakereleri. Ve bu taşları döşemek için yola çıkan MİT yetkilileri de bana göre vatan haini değil, aksine topraklarını ve üzerinde yaşayan insanları seven birer vatanperverdi. Durum bu kadar netken sessiz kalamazdım sahnelenmek istenen o kirli oyunlara. Bunun için de MİT'çi, MİT'in kalemşörü, tetikçisi, ajanı, kuklası hakaretlerine ve hakkımda yapılan onlarca pis tezvirata aldırış etmeden avazım çıktığı kadar bağırdım; "Yanlışsınız arkadaşşş!" diye..
Sanırım yine bağırma zamanı. Çünkü galiba malum senaryonun devamı sahnelenmeye çalışılıyor. Hedefte yine Hakan Fidan var. Suriye tarafından düşürülen uçağın şehit pilotların ailelerinin avukatı Mehmet Katar'ın Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinden öğrendik ki o olayda da MİT'in parmağı varmış. Demiş ki Katar; "O jet MİT elektronik istihbarat toplama kabiliyetinin arttırılması çalışmaları kapsamında 'ELINT' adı verilen bir sistemi test ediyordu. MİT yetkilisi 'Alçak irtifada uçun' talimatı verdi"
Neresinden tutsanız elinizde kalacak ipe sapa gelmez bir iddia. Bir kere Hava Kuvvetleri'ne ait olan bir jetin pilotlarına MİT'ten bir yetkili nasıl talimat veriyor anlamadım? Bu Hava Kuvvetleri'nin kapısı han kapısı mı? Önüne gelen devlet yetkilisi içine dalıp talimat mı yağdırıyor Mehmetçiklere? Ayrıca velevki doğru bütün bu iddialar diyelim. Diyelim ki gerçekten de o jet milli istihbaratımıza bilgi toplamak için görev yapıyordu Suriye hava sahasında. Ve pilotlara da alçaktan uçun talimatını veren bir MİT yetkilisiydi.
Eeeee? Ne olmuş? Ne sakınca var bütün bunlarda? Bir Türk askerinden, pilotundan milli istihbarat için sınır ötesine geçip keşif yapmasını istemenin nesi yanlış? Bundan daha doğal bir durum olabilir mi? Olamaz! Olamaz ise o halde avukat Katar neden MİT hakkında suç duyurusunda bulunuyor? Ne demek istiyor yani? Şunu mu; "MİT o uçağı bilerek Suriye'ye Esad'ı düşürtmek için gönderdi!"
Şaka gibi biliyorum: İnanması çok güç evet ama maalesef değerli okurlarım avukat Katar bunu iddia ediyor. Koca Malatya savcılığı da bu deli saçması iddianın peşine düşüyor. Yani diyorlar ki MİT'in tepesindeki adam başka bir ülkenin ajanı! Esad'ın hem de! Yahu böyle bir şeyi akıl sağlığı yerinde olan biri ortaya atar mı? Düşünsenize gerçekten Hakan Fidan'ın Suriye'ye çalıştığını. Vah vah... Biz bitmişiz ya! Bitmişiz de ağlayanımız yok! Nasıl bir akıl tutulması ve rahatsızlığıdır bu arkadaş. Nedir sizin bu Hakan Fidan saplantısı? Ne yaptı yahu bu adam size? Hangi arınızın, hangi kovanına çomağını sokup karıştırdı? Bi anlatın ya! Anlatın da biz de öğrenelim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA