Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

İmralı'ya dair ayrıntılar

Aslında yazılıp çizilmeyen pek bir şey kalmadı İmralı görüşmesine dair ama ben yine de bir iki şey eklemek istiyorum. Ve yanlış bilinen bir iki eksiği de düzeltmek.
Öcalan'la görüşme açlık grevleri biter bitmez başladı. İmralı'ya bizzat MİT Müsteşarı Hakan Fidan gitti. Fidan'ın Öcalan'la görüşmesi Radikal Yayın Yönetmeni Eyüp Can'ın iddia ettiği gibi kesintisiz 48 saat filan sürmedi. Birden çok yapılan görüşmeler ortalama 4 ya da 5 saat sürdü. Öcalan'la görüşen Ahmet Türk ve Ayla Akat'ın yanında bir üçüncü kişi, bir avukat olduğu bilgisi kesinlikle doğru değil. Kapı açıkken yapılan görüşmede sadece üçü vardı. Dördüncü bir kişi yoktu. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede hal hatır sormanın dışında sadece Öcalan konuştu ve meselenin çözümü konusunda görüşlerini tek tek ve çok net biçimde aktardı. Kullandığı ilk cümle de şuydu;
"Artık silahlı mücadele dönemi bitmiştir. Silahlar susmalı ve taraflar sadece konuşmalı!"
Not: Dün gün boyunca çok yoğun olduğum için yazıyı çok geç yazabildim ve şehir baskısına ancak yetiştirebildim. Bundan dolayı bütün okurlarımdan özür diliyorum.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA