Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

6 dakikada 3 infaz!

İki gündür Paris'teyim. Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan cinayetleriyle ilgili önemli bilgilere, detaylara ulaştım. Bugün sizlere biraz cinayetten ve biraz da cinayete kurban giden kadınlardan bahsetmek istiyorum.
Cinayetin işlendiği büro, öldürülen kadınlardan Fidan Doğan'ın çalışma ofisi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın "Yakından tanıyorduk" dediği Doğan, bu ofiste PKK'nın dış ilişkiler konusunda koordinasyonunu sağlamakla ve Fransa'da ya da Avrupa'nın diğer ülkelerinde yaşamını sürdüren Kürtlere bulundukları ülkede oturum, çalışma izni vesaire konularında yardımcı olmakla yükümlüymüş.
Ofis Paris'in en büyük tren garının karşısında. Trenle yolculuk yapan birçok kişinin uğradığı ve bir çay molası verdiği bir mekân bu ofis. Almanya'da yaşayan ancak oturum izni Fransa'da olduğundan sık sık Paris'e gidip gelen Sakine Cansız da her geliş gidişinde bu ofisi ziyaret edermiş. O gün de büroya uğramasının nedeni Almanya'ya geri dönmesiymiş.
Eski milletvekili ve aynı zamanda KONGRA- GEL Başkanı Remzi Kartal Fransız polisinden elde ettiği çok kritik bir bilgiyi de paylaştı benimle. Eşkal yok. Kim oldukları daha belli değil ama cinayet 3 kişi tarafından işlenmiş.
Kartal'ın verdiği bu bilgiyi özel istihbarat müdürümüz Abdurrahman Şimşek'in ulaştığı Paris'teki haber kaynakları da doğruladı. Binanın girişinde, koridorda filan kamera yok ama Sakine Cansız'ın metrodan çıkıp olay yerine varıncaya kadar görüntülendiği kamera kayıtları var. Bu kayıtlara göre Cansız biri kadın 3 kişi tarafından takip edilmiş.
Kartal, cinayeti işleyenlerin son derece profesyonel olduğunu söylüyor. Şifre hiç dert olmamış katillere. Diyor ki; "Katillerin kapıları hiç zorlanmadan açıp içeri girdiği çok belli çünkü olay yerine ilk ulaşan arkadaşlarımız üçünü de oturdukları yerde katledilmiş olarak bulmuşlar. Kapıyı açmışlar, girmişler ve susturuculu silahla öldürüp gitmişler."
Kartal'ın verdiği bu bilgileri Şimşek'in kaynaklarının verdiği bilgiler yine doğruluyor. Katiller o kadar profesyonel ki, kullandıkları silah sadece suikastçıların kullandığı silah türü. 7.65 mm silahın mermi çekirdeği çok küçük ama vücuda girdiği anda tüm organları delik deşik eden bir özelliğe sahip. Otopsiden çıkan sonuçlar da bu yönde. Katiller o büroya tartışmak, konuşmak, hesap sormak için değil sadece öldürmek için gitmişler. Çok hızlı ve seri hareket ettikleri de tespit edilmiş. İddiaya göre katillerin cinayeti işlemesi totalde 6 dakika sürmüş.
Önceki gece profesyonel cinayetlerin kitabını yazacak kadar bilgili bir isimle beraberdik. Paris'te yaşayan istihbarat kaynağımız ilginç ama çok önemli bir saptamayı paylaştı bizlerle.
Ona göre bu cinayet örgüt içi bir hesaplaşmanın sonucu değil. Bu cinayet proje bir cinayet ve arkasında kesinlikle bir gizli servisin parmağı var. Hangi servis olduğuna dair tespitlerinin olduğunu söyledi ama bunu bizimle paylaşmadı.
Sadece şunu söyledi: "Cinayeti işleyenler bir yerlere mesaj vermek amacını taşıyor. Provokasyon olduğu çok belli. Amaç kesinlikle barış sürecini sabote etmek!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA