Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Paralel devlet ve Matrix filmi

"Herkes bir gün cemaatçi olacak" yazımdaki bazı ifadelerimden dolayı paralel devletle mücadelede karamsarlığa düştüğüm hissine kapılmış okurlarım. Bazıları da kızıyor "Çok büyütüyorsun gözünde bunları" diye. Büyütüyorum evet çünkü bence gerçekten de korkunç, karmaşık ve takiyyenin tavana vurduğu bir yapıyla karşı karşıyayız.
Ben bu cemaat ve paralel devlet meselesini Matrix filmine benziyorum. İzleyenler bilir. Hani o filmde bir uzaylılar var bir de insan kılığına girmiş uzaylılar. Cemaate bağlı olduğunu veya el altından yönetildiğini bildiğimiz medyadaki, mahalledeki tipler uzaylılar. Ama bence asıl tehlikeli olanlar bunlar değil! Tehlikeli ve mücadele edilmesi güç olanlar ana akım medyaya konuşlanmış ya da yargı, emniyet ve devlet kurumlarının değişik noktalarını ele geçirmiş olan insan kılığındaki uzaylılar! Gülebilirsiniz bu örneğime ama durum aynen böyle! Anlaşılamıyor. Anlayamıyorsunuz. Onun için de işte korkunç bir kaos yaşanıyor şu anda. Devletin içine çöreklenmiş bu tipleri ancak kesin olarak ya bağlı olduğu imamı tanıyor ya da birlikte hareket ettiği arkadaşı. Öyle isimler dönüyor ki ortalıkta, yazsam aklınız şaşar. Bakıyorsunuz adamın dindarlıkla falan uzaktan yakından alakası yok ama zihnen, gönülden bağlı olduğu yer Pensilvanya!
Benim bir arkadaşım var mesela. Gençlik yıllarından tanırım. Kemalist ve katı laikçidir. Alkol alır, bikiniyle denize girer ve dindarlıkla hiç alakası yoktur! Bana kızardı. Ona göre ben yobaz Tayyip Erdoğan'ın alkışçısı ve yalakasıydım çünkü. Şaka gibi ama 17 Aralık sonrası gördüm ki bu arkadaşım Fethullah Gülen'in bir numaralı savunucusu. Meğer eşi onların sıkı bir mensubuymuş. Yurtdışındaydı uzunca süre ve çocukları Gülen'in okulundaydı. Sorardım "Siz de mi cemaattensiniz?" diye... Her defasında; "Asla! Bizim onlarla alakamız yok!" derdi. Ve bulunduğu ülkede başka bir okula gönderme şansı olmadığı için çocuklarını oraya gönderdiğini söylerdi. İnanmıştım ama olaya uyanınca... Arkadaşın hocaefendiye ve cemaate destek için şevke düşüp kendini açık ettiği bir olaydan sonra... Yani onun aslında insan kılığında bir uzaylı olduğunu görünce 20 yaşındaki oğlunun sosyal medyadaki adresine göz attım. Oğlan bildiğiniz tipik bir cemaat savunucusu şakirt!
Yani diyeceğim o ki kolay değil bu paralel yapıyla başa çıkmak ama Allah'ın izniyle çıkacağız. Bu devletin, siyasetin, derinlerle bir savaşı evet ama göreceksiniz eninde sonunda yine devlet ve siyaset kazanacak. Bunu böyle bilsin arkadaşlar...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA