Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

O gazda boğulursunuz inşallah!

İki gün önce 4 küçük Filistinli çocuğun saklambaç oynarken bombalarla öldürüldüğü alan var ya! İşte tam olarak oralardaymış Gazze'de henüz keşfedilen doğal gaz.
Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Anadolu Ajansı'na konuşan Londra merkezli Politika Araştırmaları ve Kalkınma Enstitüsü Direktörü Dr. Nafiz Ahmed, "İsrail'in Gazze saldırısı, Gazze'nin henüz çıkarılmamış doğalgaz kaynaklarını kontrol etme arzusuyla doğrudan ilişkilidir" demişti. Teyidini alamadım ama doğru olma ihtimalini gözönüne alarak yazmak istedim İngiltere'de yaşayan akademisyen dostumun bilgisini. İddiasına göre İsrail'in son iki haftadır Gazze'yi bombalamasının altında yatan asıl gerekçe ünlü bir İngiliz petrol şirketiyle yaptığı sözleşme. Adını açık açık yazmıyorum çünkü Sakalsız ve Çete'sinden sonra bir de İngilizlerin gazcı çetelerini başıma bela sarmak istemiyorum.
Bu şirket 2000'de Gazze açıklarında bulunan yaklaşık 38 milyar metreküplük ve 4 milyar dolarlık gaza gözünü dikmiş epeyce bir zamandan beri. Şirket ile İsrail arasında sözleşme yapılmış çok zaman önce ancak son zamanlarda bu gazın Hamas'ın eline geçmesi noktasında korkular taşır olmuşlar. Aslında Gazze'deki bu gazın çıkarılması için kurulan konsorsiyumda küçük de olsa Filistin Kalkınma Fonu'nun da bir payı var ama Hamas'ın böyle bir sözleşmeyi dikkate almayacağı endişesi taşıdıkları için Gazze'de tam hakimiyet kurmak için İsrail Hükümeti'ne sözleşmeyi bozacakları yönünde baskı uyguluyorlarmış.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama İngiliz Petrol Şirketi eğer bu yılın sonuna kadar Gazze'de istedikleri güvenlik sağlanamaz ise sözleşmeyi tek taraflı fesh edeceklerini deklare etmişler.
Anlayacağınız Gazze'de masum insanların ölümünden sorumlu olan sadece İsrailliler değil. Bu son operasyonların perde arkasında maalesef İngiliz petrolcülerinin sterlin hastalığı var. Ondan sus pus herhalde bütün Avrupalı. Avrupa Birliği kulübünün en güçlü üyesi İngiltere'nin gelir kaynaklarını düşündüklerinden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA