Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Ahmet Bey'in mektubu...

CHP kurultayında Kılıçdaroğlu konuşurken şöyle dedi: "Biz hâlâ gelişmekte olan ülke olarak adlandırılıyoruz. Eğer CHP iktidar olsa idi Türkiye gelişmiş ülke olarak olurdu."
Hemen cevap vereyim. CHP "Yeter ki ben iktidar olayım, iktidar olmam için gerekirse darbe olsun, ülke geriye gitsin, iktidar olmak için her yol bana uyar" düşüncesinde. Darbe bir ülkeyi 30 yıl geriye götürür. 1936'da kurulan uçak fabrikasını, 1944'te kapatan CHP ile 3. Havalimanı'nı istemeyen CHP aynı CHP.
Bir taraftan "İstikbal göklerdedir" diyen Atatürk'ü kendisine kalkan yaparken, diğer taraftan uçak fabrikasını kapatmış bir partidir bu CHP. 3. Havalimanı İhalesi'nin iptalini isteyen CHP'nin, hizmet düşmanlığı yeni değil yani. "İstikbal göklerdedir" diyen Atatürk değil miydi? O halde neden uçak fabrikasını kapatıp, yeni bir havalimanı yapılmasına karşı çıkıyorsunuz.
Bunlarınki lafta Atatürkçülük işte! Her sözlerine Atatürk'ü alet edip "Atatürk şöyle demiş, biz Atatürk'ün yolundayız" derler ama sonra da Atatürk'ün dediğinin tersi ne varsa yaparlar. (Uçak fabrikasının kapanma hikâyesine Wikipedia ansiklopedisinden de bakabilirsiniz. Diyor ki ansiklopedide; "Ayrıca uçakların yurtdışına satılamaması için bir de kanun çıkartılır. Bu yüzden sipariş alamayan fabrika 1944'te kapanır." 1944 yılı CHP dönemiydi. "Türkiye' de üretilen uçaklar yurtdışına satılamasın" diye kanun çıkarılıyor ama biz gidip dışarıdan parayla uçak satın alıyoruz. Bu mu vatan sevgisi? Yoksa bunun adı vatana ihanet mi? Bence ihanetten başka bir şey değil!)
Soru gayet basit aslında! Hangi CHP? Bağımsızlığını kazanmış kardeş Azerbaycan' ı Rus zulmüne teslim etmiş CHP mi milli iradeyi temsil edecek? Nâzım Hikmet'i kim hapse atmış? Tabii ki CHP! Atatürk sonrası CHP döneminde bu ülke hep geriye gitmiştir. Atatürk kendisinden sonra CHP'nin böyle şeyler yapacağını bilseydi, eminim ki ölmeden önce CHP'yi kapatır ve "ben öldükten sonra CHP diye bir parti tekrar kurulmayacak" diye vasiyet ederdi.
CHP halen Atatürk'ümüze saygımızdan duruyor. Sırf o kurduğu için hâlâ duruyor. Ama bir partiyi sadece Atatürk'ün kurması yetmiyor gördüğünüz gibi. CHP on yıllardır iktidar olamıyorsa bu insanların Atatürk'ü sevmediğinden midir? Tabii ki hayır! Atatürk'ten sonraki CHP zihniyeti 5 kuruş etmez bir zihniyettir. Var olanı yıkma, yapılacak olana karşı çıkma zihniyetidir.
İyi bir şey yapılacaksa bile "Biz iktidara geldiğimizde yapalım, başkası yapmasın" diye düşünüyorlar diyeceğim ama bakıyorum ki hazır olan fabrikaları da zamanında kapatmışlar. Bunlardan ne köy olur ne kasaba. Halk da gerçekleri gördüğü için onları iktidara hasret etti. Bak kızım... Bu zihniyette giderlerse kıyamete kadar iktidar yüzü göremezler!
Not: Zaman zaman yazar bana gündemle alakalı Ahmet Bey... Çok tatlı bir üslubu vardır kendisinin. Öyle güzel özetlemiş ki okurum Ahmet Bey... Öyle tatlı tatlı meseleyi analiz etmiş ki... İnanın üzerine yazacak bir şey bulamadım ve o yüzden de mektubu hiç dokunmadan köşeme koymak istedim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA