X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Afyonkarahisar Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap:
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap:

  • Giriş Tarihi: 1.4.2015 15:28 Güncelleme Tarihi: 6.4.2015 15:48

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kentte et sektörüne yönelik gerçekleştirilen modernizasyon çalışmalarına değinerek, kentin yakın bir gelecekte et üretim miktarı ve gıda güvenilirliği konusunda başkent olacağını belirtti.
Et sektörü olarak işletme varlığı ve işlem hacmi ile Türkiye de tek kent konumunda olan Afyonkarahisar’da mevzuatın gerektirdiği şekilde işletmelerin modernizasyon çalışmalarına devam edildiğini hatırlatan Arap, bu kapsamda modernizasyonu gerçekleştirilen bir işletmeyi ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Arap, “Özellikle et sektöründe sucuk üretim tesislerinde, süt işletmelerinde ve yumurta paketleme tesislerinde modernizasyon çalışmaları tamamen bitme aşamasına gelmiştir. Birçok işletme modernizasyonlarını tamamlayarak il müdürlüğümüzden onay belgelerini almıştır. Gıda güvenilirliği giderek daha fazla önem kazanan bir kavram haline gelmiştir. Halkın sağlığının korunması için gıda denetimleri noktasında her zaman hassas olduk ve hassas olmaya da devam edeceğiz. İnsan tüketimine sunulan her türlü gıdanın gerek kamu, gerekse işletme tarafından denetiminin, takibinin ve kontrolünün yapılmadığı takdirde insan sağlığı açısından her zaman risk oluşturabileceği herkes tarafından iyi bilinmektedir. Afyonkarahisar denilince ilimiz et sektörünün ülkenin kalbi konumunda olması bizim bu konudaki faaliyetlerimize daha da önem kazandırmıştır. İşletmelerimizin gayretleri kurumsal anlamda bizleri memnun etmektedir. Bu kapsamda inanıyorum ki ilimiz hem gıda üretim miktarı ile hem de gıda güvenilirliği ile başkent olacaktır” şeklinde konuştu.