Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Berna Ertuğ, selülitle verilen savaşta hangi besinlerin tercih edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi verdi. Selülit oluşumunda kişinin genetik yapısının önemli bir etken olduğunu anlatan Dyt. Ertuğ, özellikle östrojen hormonu nedeniyle daha çok kadınlarda görülen selülitin oluşumunu hızlandıran diğer faktörleri ise kilodaki ani değişiklikler, hareketsiz yaşam, yaşa bağlı cildin bağ dokusunun zayıflaması, hamilelik ve yanlış beslenme alışkanlıkları olarak sıraladı. Yüksek karbonhidratlı ve yağlı besinlerin selülit oluşumunu arttırdığına dikkat çeken Ertuğ, "Selülit problemi yaşayanlarda fast-food tarzı beslenme alışkanlıkları yaygın şekilde gözlenmektedir. Trans yağları içeren sucuk, salam, sosis türevleri selülite yol açan gıdalar arasında yer almaktadır. Vücutta su tutulmasına neden olan tuz ve doymuş yağlar, cildi sıkılaştıran kolajen dokuyu yıkarak ciltte sarkmalar meydana getiren rafine şeker ve fazla tüketildiğinde doğrudan yağ olarak depolanan alkol de selülit nedenlerindendir" dedi.
SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ
Ertuğ, beslenmede nelere dikkat edilmesi hakkında bilgi vererek, "Kazanılması gereken beslenme alışkanlıklarının başında su tüketimi yer almaktadır. C vitamini, ciltteki kolajen yapımında önemli bir pay sahibidir" dedi. Ertuğ, ayrıca tavuk, yumurta, mantar, pırasa, bezelye, sarımsak, limon, armut gibi bakırdan zengin besinler ile dolaşıma yardımcı olan muz, karpuz, havuç gibi potasyum bakımından zengin gıdaları önerdi.
ŞOK DİYETLERDEN KAÇININ!
Ciltte sarkmalara ve selülite neden olan, bilinçsizce yapılan şok diyetler yerine; ideal kiloya kavuşmak için diyetisyen kontrolünde doğru beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesinin doğru olduğunu söyleyen Dyt. Ertuğ "Ayrıca doğru beslenme alışkanlıklarına egzersiz ile destek vermek için, düzenli tempolu yürüyüşler ve selülit giderici egzersizler yapılmalıdır" dedi.