Gülbirlik, içerisinde 16 çeşit baharatın yanı sıra mide, boğaz ve bağırsak sorunlarının giderilmesine yardımcı olduğu belirtilen gül petallerinin bulunduğu gül macununu piyasaya sürdü.
LABORATUVAR ÇALIŞMALARI
GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, gül macununun tanımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda, birliğin Isparta'da gül orijinli ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Bugüne kadar GÜLBİRLİK şirketi olan Rosense AŞ'nin gülden gıda ürünleri üretimi yaptığını belirten Çelik, gelenekselin dışında yeni ürünlerinin geliştirilmesi konusunda Ar-Ge ve laboratuvar çalışmaları yaptıklarını anlattı.
GELİŞTİRME 2 YIL SÜRDÜ
2 yıl devam eden deneme ve araştırmanın sonucunda gül macunu üretimini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çelik, "Macunun 500 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Biz de 'Gül orijinli bir macun neden olmasın' dedik. Bundan hareketle gül macunu üretmeye karar verdik. Uygun bir ürün oluşturmak için çok fazla uğraş vermek zorunda kaldık. Herkesin beğeniyle, yiyebileceği ürün elde ettik" dedi.