Yedi cumhurbaşkanı ağırlamış, AKTOB üyesi, turizm belgeli, protokol restoranı Club Arma, başarısını benzersiz manzarası ve konumundan çok mutfağındaki yaratıcı ellere borçlu. Özellikle deniz ürünleri, dünya mutfağından örnekler ve Antalya'nın yerel lezzetlerini barındıran menüleri, mekanın mutfağını çeyrek asırdır yöneten Raif Kahraman belirliyor. İki ayda bir İstanbul ve yurt dışı restoranları gezip yenilikleri takip eden Kahraman, yılda en az 2 kez menüyü yenileyerek mevsimsel ürünlerden türettiği lezzetleri müdavimlerine sunuyor.
TARİHİ MEKAN
Restoran, elektriğin olmadığı dönemde Antalyalıların aydınlatma fenerlerinin enerjisini sağlayan gaz istasyonu olarak Yat Limanı'ndaki tek binaydı. Elektrik gelip işlevi bittiğinde terk edilince, sadece sütunları ayakta kaldı. Gece kulübü olarak restore edilerek Clup 29 adıyla 1988 yılında bina ikinci baharını yaşadı. Antalya Balık A.Ş. ortakları Hasan Yılmaz ile Murat Altınpınar, mekanı 2004 yılında satın alarak Club Arma markasını kazandırdı.
İTALYAN DEKOR
En son 2 yıl önce İtalyan mimarisiyle yenilenen 2 bin 400 metrekarelik tarihi mekanın surlarına metal koyulmamış, sütunlarında da sadece taş var. İki şömineli yere, taş fırın da eklendi. Beyaz dekorasyonu ve 8 metre tavan yüksekliğiyle, şık bir ada restoranı gibi ferah ve aydınlık yapılmış.
ÖNCE BALIK SEÇENEĞİ
Kapıdan girdiğinizde göreceğiniz balık reyonundaki deniz ürünlerini, Antalya'daki 13- 14 balıkçı teknesi sağlıyor. Akdeniz'de bulunmayan balık çeşitleri de, İstanbul'dan günlük getirtiliyor. Yemekteki birinci tercihiniz olan reyondan seçtiğiniz ürünleri, pişirme tekniğini tercihiyle sipariş edebilirsiniz. Bu aralar bölgeden grida, mercan, barbun, mezgit, sübye, kalamar çıkartıyorlar. Çinekop, levrek, lüfer, kalkan gibi çeşitler de İstanbul'dan getirtiliyor.
MEVSİMSEL MEZELER
Kendi üretimleri soğanlı, kepekli, puf ve ay çiçek ekmeklerinin yanında mevsimine göre zeytin, dolma, pazı dolması iştah açıcı olarak ikram ediliyor. Mevsimine göre değişen 30 çeşit serpme meze de var. Şu anda doğa birbirinden güzel otlar veriyor. Cibez, turp otu, enginar, şevketi bostandan yapılan mezelerle birlikte buranın meşhur ahtapot ızgarası ya da salatası gibi seçenekleriniz var.
BONFİLE
Menünün tamamı şefin tavsiyesi olmasına rağmen, bir sayfa da Şefin Tavsiyesi var. Moril sos ve rostü patatesiyle bonfile ızgara, en çok sipariş edilen ana yemeklerden. Gebiz yaylarından gelen mantar, yılda bir ay çıkıyor. Mantarın kurutulmuş kilosu 300 TL'den satışa sunuluyor. Bu mantarla tatlandırılan yemeği, 39 TL'den sipariş edebilirsiniz.
ROBESPİERRE
Bir başka en çok tadılan ana yemek de robespierre. Roka, porçini mantarı ve parmesanla servisi yapılıyor. Kırmızı şarapla çok uyumlu yemekteki biberiyeler, sarımsak ve soyası iştah açıyor. Bu yemeğin fiyatı 34 TL. Buna benzer 12 çeşit şef tavsiyesi ana yemek var.
ÇİN BÖREĞİ, GRİDA MARİN
Başlangıçları tavsiyeleri karpaçov, grida marin, ara sıcaklarda penneler, Çin böreği, kalamar. İçinde karides, safran sosu ve sebzeyle sarılı karides olan Arma Sürpriz, mekanın meşhur ara sıcağı. Deniz mahsullerinden tavsiye, linguine, Girit usulü ahtapot ızgara. Taş fırından da 4 peynir ya da vejetaryen pizza ve pide çeşitleri. Salatalar 9 çeşit. Sufle, ılık kek, kızarmış dondurma gibi 16 çeşit tatlının yer aldığı menüyü ayrıca istemeniz gerekiyor. Bu menüye yakında vişneli sütlaç ile Arap kadayıfı gibi yeni lezzetler de eklenecek.
ŞEFİN YEMEK SIRALAMASI TAVSİYESİ
Aynı zamanda Antalya Balıkevi'nin de mutfak şefi olan Kahraman, leziz yemeklerden oluşan menü hazırladı. Mönüsünden yemek sıralaması tavsiyesi istediğimizde, grida marin, ahtapot ızgara, kuşkonmazlı, permasanlı ve jülyen sebzeli grida ızgara, tatlı olarak da çikolatalı süfle söyledi. Bu yemeğe uyumlu şarabı da Mehmet Yılmaz'a sorduk. Yılmaz, yemekle birlikte Elmalı markası beyaz şarap Likya Chardonnay, tatlı ile birlikte de kahve çeşitleri önerdi.
ET MENÜSÜ
Arma'da et tercih edenlere bir başka seçenek de, dana carpaccio, porçini risotto mantarlı, nar ekşisi soslu Beydağı salata, kanlıca mantarı ve sütlü patates ile file steak, tatlı olarak da kaymaklı dondurmalı elma tart. Bu sıralı yemekler için tavsiye edilen şarap ise, Kavaklıdere Selection ya da Sarafin Cabernet Sauvignon.
TEK ADRESTE 3 MEKAN GİBİ
Ana binanın terası, Yat Limanı, falezler, Antalya Körfezi ve Beydağları manzarasıyla iştah açan bir etki yaratıyor. Aynı manzaraya sahip ama denize ve falezlere daha yakın olan ikinci teras, haftanın 6 günü restoranın bir parçası. Pazarları düğün, gala gecesi, iş yemekleri gibi özel gruplara tahsis ediliyor. Vale servisinin de olduğu 200 araçlık otoparkı var. Mekanın en kalabalık olduğu an, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in 800 kişilik düğünüydü. Burada yemek servisi, 11.00 ile 23.00 arasında.
CANLI ISTAKOZLAR
Deniz ürünleri ayrıca menüde de var. Kuşkonmazlı grida ızgarayı 44 TL'den sipariş edebiliyorsunuz. Bu bölümün başındaki yemek, 175 TL olan isteğe göre pişirtebileceğiniz, girişte canlı halini görebileceğiniz ıstakozlar. Genellikle thermider metodunda pişiriliyor. Yaklaşık 1 kilo olan ıstakozdan çıkartılan 250- 300 gram et, tavada kızartılıyor, safran, köri, krema, soya sos ve kaşar peyniriyle servis ediliyor.