Burdur
merkeze bağlı İlyas köyünde bazı köylüler, geleneksel yöntemlerle gül yağı üretiyor. Köylüler, 04.00'te tarladan toplamaya başladıkları gülleri, daha sonra bahçelerine kurdukları kazanlarda yaklaşık 5 saat kaynatarak gül suyu elde ediyor. Gül suyu, ayrı bir yerde yeniden kaynatılıp damıtıldıktan sonra mayalanmaya bırakılıyor. Cam şişenin üzerinde biriken yağ tabakası, özel bir enjektörle çekiliyor. Gül yağı üretimi yapan köylülerden Mustafa Özdemir, geleneksel yöntemlerde üç kilogram gülden, bir gram yağ ürettiklerini söyledi. Yılda 2-3 ton gül topladıklarını ve bundan en fazla 800 gram yağ elde edebildiklerini anlatan Özdemir, "Gramını 17-25 lira arasında satıyoruz" dedi.