Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ramazan sofrası

Giriş Tarihi: 9.7.2013
ACILI TAVUK ÇORBASI
Taze mantarları ince ince şerit şeklinde doğrayın. Derin bir tencerede önceden yağı kızdırdıktan sonra sarımsak ve soğanı ve ince doğranmış tavuk filetosunu döküp 1-2 dk. kavurun. Mantarları, havucu ilave edip 3-4 dakika, mantarlar ve havuç yumuşamaya başlayıncaya kadar kavurun. Soya sos, acı sos, dökün. Daha sonra tavuk suyunu döküp karıştırın ve harlı ateşte kaynar hale getirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yumurta beyazını ekleyin ve ağzı kapalı bir biçimde 10 dk. pişirmeye devam edin. Baharatları, toz şekeri ve tuz, karabiberle tatlandırıp, sıcak servis tabağına bu çorbayı döküp üzerine Frenk soğanını ve ya maydanoz serpin ve servis yapın. Afiyet olsun!

Malzemeler (6 Kişilik)

1 adet (160 gr) tavuk fileto 2 adet orta boy havuç kalın rendelenmiş 10 adet taze mantar 1 adet orta boy kuru soğan küçük doğranmış 2 diş ezilmiş sarımsak 2 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı acı pul biber 3 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon (toz) 1 yemek kaşığı acı sos 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 lt (5 su bardağı) tavuk suyu ve ya sebze suyu Tuz, karabiber Servis için Frenk soğanı ve ya maydanoz (küçük doğranmış)

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz