X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazan sofrası

  • Giriş Tarihi: 12.7.2013

Çökertme kebabı
ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur ve bir kenara alınır. Patatesler ince kibrit biçiminde olacak şekilde doğranır ve sıvıyağda kızartılır. Geniş bir kayık tabağın tabanını kaplayacak şekilde patateslerin üçte biri yayılır. Üzerine etin yarısı ikinci kat olarak yayılır. Sonra bir kat patates ve bir kat etin üzerine patatesler kapatacak şekilde kaplanır. Son olarak tereyağı ateşte kızdırılır. İnce doğranmış domatesler ve sarımsak atılır sotelenir. Etlerin en üste domates sos dökülür ve yanında yoğurt ile servis yapılır. Afiyet olsun.

YAPILIŞI
Teflon tavada etler sıvı yağda sotelenir. Et suyunu bıraktığı anda içine ince doğranmış renkli biberler, tuz ve çok az karabiber

VANİLYA SOSLU ELMALI SUTRUDEL
MALZEMELER ( 4 Kişilik)
Yarım kilo dana eti (kibrit şeklinde doğranmış) 3 adet orta boy patates, 1 çorba kasesi yoğurt 3-4 diş sarımsak, Yeteri kadar tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 3-4 kaşık tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet renkli dolma biber (ince doğranmış).

MALZEMELER
2 adet elma 1 adet portakal kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı kuru üzüm 3 adet yaprak jelâtin veya toz 1 kase toz şeker 1 yaprak (200 gr) milföy hamuru. 1 kâse vanilya sos

Elmaların kabuğunu soyarak küçük küpler halinde doğrayın. İçerisine kuru üzüm, portakal kabuğu rendesini ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kısık ateşte 10 dakika kadara kavurun. Yaprak jetlini soğuk suda ıslayarak yumuşatın. Pişmekte olan elma karışımının içerisine sıvılaşmış jelâtini yedirin ve ateşten alın. Milföy hamurunu merdane ile açın ve arasına elma harcından doldurun ve rulo şeklinde sarın. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 - 20 dakika arasında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen sutrudelimizi soğuk veya ılık bir şekilde vanilya sos ile birlikte servis edin. Not : üzerini arzuya göre meyveler ile süsleyin. Afiyet olsun!...

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.