Mercimekleri bir süzgece koyun ve soğuk suyun altında iyice durulayın. Kişnişi ve kimyon tohumlarını geniş bir sos tavasında düşük bir ateşte yaklaşık 30 sn kızartın, sonra da körü biberini ilave edin. Mercimekleri sos tavasına dökün defneyaprağı ve rendelenmiş limon kabuğunu ve sonra da sebze ya da tavuk suyuna dökün. Hafif ateşte yavaşça karıştırarak kaynamaya bırakın, sonra ateşi kısın, bir kapakla tavayı yarı örtün ve arada karıştırarak 5 dk kaynamaya bırakın. Tavuk butlarına rulo şeklinde sararak bağlayın. Tavaya yerleştirip ağzı yarı kapalı bir şekilde 25 dakika pişirin. Doğranmış ıspanakları ilave edip 15 dakika kadar daha tavuklar iyice pişinceye ve sos yoğunlaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Defneyaprağını ve limon kabuğunu çıkarın. Limon suyunu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Pilav ile doğrudan servis edin. Afiyet olsun !
MALZEMELER (4 Kişilik)
- 125 gr kırmızı mercimek
- 2 çay kaşığı kişniş
- 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu
- 2 çay kaşığı körü biberi
- 2 adet defneyaprağı
- Bir dilim limon kabuğu
- 4 su bardağı (600 ml) tavuk ya da sebze suyu
- 4 adet kemiği ve derisi alınmış piliç budu
- 1 demet (200 gr) ıspanak yaprağı (temizlenmiş ve doğranmış)
- 2 çay kaşığı limon suyu
- Tuz ve karabiber - Servis için yanında pilav