Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ramazan sofrası

Giriş Tarihi: 16.7.2013
YUFKALI GİRİT KÖFTE
Dana döş ve kuzu döş etini kıyma makinesinden ince ağızlı bıçak ile çekin. İçerisine rendelenmiş kuru soğan, ince kıyılmış maydanoz yapraklarını, bütün olarak kırılmış yumurtayı ve baharatları ekleyerek karıştırın. Bu köfte karışımını 30 dakika soğuk dolapta dinlendirin. Yufkayı açarak ikiye kesin. Yufkanın bir kısmını alta gelecek şekilde açın ve üzerine hazırlamış olduğunuz köfte harcını 1-2 cm kalınlığında yayın ve üzerini geri kalan yufka ile kapatın. Keskin bir bıçak yardımı ile baklava dilimi şeklinde keserek tekrar dolapta 15 dakika dinlendirin. Diğer tarafta hafif ateşte yapışmaz teflon tavada haşlanmış pirinci, sıvı kremayı ve framboğaz püresi koyun ve karıştırarak kremayı çektirin. 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri ekleyin ve koyulaştırın. Hazırlamış olduğunuz Girit köfteleri pleyt ızgarada ve ya teflon tavada pişiriniz. Servis yapacağınız zaman framboğazlı pirinç ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun!

MALZEMELER (4 Kişilik)
- 400 gr dana döş ( boşluk kısmından )
- 200 gr kuzu döş kıymalık
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 4 adet biberiye
- 1 adet yufka
- 1 demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç iri taneli
- 1 su bardağı framboğaz püresi
- 2 yemek kaşığı parmesan toz veya rende kaşar peynir
- 1/2 su bardağı sıvı krema, Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar

İTALYAN TATLISI TİRAMİSU
2 çorba kaşığı neskafe ve tozşekeri bir bardak sıcak suya ilave edip cam kâsede karıştırın. Sandal şekli verilmiş hazır keki, hazırladığınız neskafeli karışımla kekin her iki parçasını da ıslatın. Krema için; süt, şeker, un ve yumurtayı cam kâsede iyice karıştırın. Orta ateşte koyulaşana dek pişirin. Ocağı kapatın ve labne peynirini ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mikserle çırpın. Kremanın yarısını ılıkken kek parçalarından birinin üzerine kalıp yardımı ile koyun. Üzerine krema sürün ve yaklaşık soğuk dolapta 3 saat dinlendirin ve kakao ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

MALZEMELER
- 4 adet hazır kakaolu kek sandal biçimi verilmiş
- 3 yemek kaşığı neskafe
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı kakao
- Şekillendirilmiş çikolata parçaları
KREMASI İÇİN:
- 3 kahve fincanı tozşeker
- 2 adet yumurta
- 1 kâse süt
- 1 kase labne peyniri

ARKADAŞINA GÖNDER
Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz