Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Elma dolması

Giriş Tarihi: 19.7.2013
MALZEMELER
(6 Kişilik)
300 gr. kuşbaşı 1 çorba k. tereyağı 1 su bardağı pirinç (haşlanmış) 200 gr dana kıyma 1 adet kuru soğan 1/2 adet maydanoz 1/2 kg. domates 8-10 adet kuru kayısı 3 yemek kaşığı iç badem (kabuğu soyulmuş) 6 adet Antakya dağ elması 2 su bardağı et suyu Karabiber, tuz

YAPILIŞI
Etleri tencereye alarak sularını salıp çekince, üzerine tereyağı ekleyin. Renkleri değişince, rendelenmiş domatesleri ekleyin. 2 dk. etlerle beraber kısık ateşte pişirin. Ayrı tavada kıymayı ince doğranmış soğan ile kavurun. Pişen kıymanın içerisine tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz ve pirinç ilave edip ocaktan alın. Elmaları üst kısmından kapak şeklinde kesip içlerini boşaltın. İçerisini pirinçli harç kıyması ile doldurup, üst kısmını kapak olarak kapatın. Elmaları ocakta olan et kavurmasının üzerine yerleştirin. Az et suyu, kayısı kurusu, badem ve kuru üzüm ilave edin ve elmalar yumuşayıncaya kısık ateşte pişirin. Pişen tuffahiyeleri sıcak olarak kavurma eti eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Elma dolması
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz