X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Elma dolması
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Elma dolması

  • Giriş Tarihi: 19.7.2013

MALZEMELER
(6 Kişilik)
300 gr. kuşbaşı 1 çorba k. tereyağı 1 su bardağı pirinç (haşlanmış) 200 gr dana kıyma 1 adet kuru soğan 1/2 adet maydanoz 1/2 kg. domates 8-10 adet kuru kayısı 3 yemek kaşığı iç badem (kabuğu soyulmuş) 6 adet Antakya dağ elması 2 su bardağı et suyu Karabiber, tuz

YAPILIŞI
Etleri tencereye alarak sularını salıp çekince, üzerine tereyağı ekleyin. Renkleri değişince, rendelenmiş domatesleri ekleyin. 2 dk. etlerle beraber kısık ateşte pişirin. Ayrı tavada kıymayı ince doğranmış soğan ile kavurun. Pişen kıymanın içerisine tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz ve pirinç ilave edip ocaktan alın. Elmaları üst kısmından kapak şeklinde kesip içlerini boşaltın. İçerisini pirinçli harç kıyması ile doldurup, üst kısmını kapak olarak kapatın. Elmaları ocakta olan et kavurmasının üzerine yerleştirin. Az et suyu, kayısı kurusu, badem ve kuru üzüm ilave edin ve elmalar yumuşayıncaya kısık ateşte pişirin. Pişen tuffahiyeleri sıcak olarak kavurma eti eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.