Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Fesleğenli domates çorbası

Giriş Tarihi: 26.7.2013
Fırını 200 C'ye kadar önceden ısıtın. Domatesleri ve soyulmamış sarımsağı kızdırılmış tava üzerine yayın. Yağı ve sirkeyi karıştırıp domateslerin üzerine serpin ve daha sonrada esmer toz şekeri üzerine serpin. Domatesler yumuşayıp kömürleşmeye başlayıncaya kadar önceden ısıtılmış 20 dk fırında pişirin. Fırından domatesleri çıkarıp soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra domates ve sarımsakların kabuklarını soyun. Daha sonrada domatesleri ve sarımsağı çukur kap içine koyup, bilendir yardımı ile pürüzsüz bir kıvama getirin. Ocak üzerine alarak içerisine önce domates salçasını ve sebze suyunu ekleyin. Kısık ateşte pişirin ve düzenli karıştırın. Küçük bir kapta yoğurt ve fesleğeni karıştırın ve biber ve tuzla tatlandırın. Yoğurtlu fesleğeni çorbaya dökün. Daha sonrada fesleğen yapraklarını üzerine serperek servis edin. Afiyet olsun!

MALZEMELER (6 Kişilik)
1 kg olgun domates, (ikiye bölünmüş)
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı domates salçası
1 litre (5 su bardağı) sebze suyu
6 yemek kaşığı normal yoğurt
2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen
Tuz ve karabiber Üstüne serpmek için küçük fesleğen yaprakları

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Fesleğenli domates çorbası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz