X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazan sofrası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazan sofrası

  • Giriş Tarihi: 29.7.2013

MEDFUNE (SARAY MUTFAĞI)
PATLICANLARIN sap kısmını keserek temizleyin. Kabuklarını alaca soyup 2 santim kalınlığında halka halka doğrayın. Tencerede tuzlu su kaynatıp, patlıcanları içine atarak 1-2 dakika bekleyin. Etleri biraz tuz soğanla karıştırın. Haşlanan patlıcanları süzdürerek sudan alın. Bir tencereye dizin. Üzerine etleri yayın. Limon suyunu üzerine gezdirin. Tencerenin içindeki malzemenin üzerine gelecek kadar su ekleyin. Bir taşım kaynatın ateşi kısın bir saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER (4 Kişilik)
2 orta boy soğan 500 gr kıvırcık koyun eti 600 gr kemer patlıcanı 1 adet limon suyu

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.