KAYMAKLI İNCİR DOLMASI
İncirleri suda ıslatıp, üç saat kadar bekletin. İncirler iyice yumuşadığında bıçak yardımıyla uç kısımlarını kesin. Ortalarını bıçakla kesilip içlerini açın. Cevizleri robotta çekin veya havanda irice dövün. İncirlerin ortalarına dövülmüş cevizleri bastırılarak doldurun. Hazırlanan incir dolmalarını yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su, şekeri limon suyu ile birlikte kısa bir süre kaynatın. Şerbeti tepsideki incir dolmalarının üzerine dökün. Karanfilleri de tepsiye aldıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika arasında pişirin. Soğuduktan sonra cevizle süsleyerek kaymak ile servis yapın. Afiyet olsun…
MALZEMELER (4 Kişilik)
12 adet kuru incir 4 adet karanfil 1 kâse tane ceviz 100 gr kaymak ŞERBETİ İÇİN: 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1/2 limon suyu