Ördek göğüslerinin derisini çıkarın ve az tuz ve biber ile tatlandırın. Izgara veya tavayı yağlandırın (fırça ile) ve sonra ocağı kızıncaya kadar kızdırın. Ördekleri tavaya yerleştirin, derisi yüzülmüş tarafı tavaya gelecek şekilde, Orta ateşte iyice kızarıncaya kadar (5 dk) kızartın. Ateşi kısın ve 5- 8 dk kadar daha ortası pembeleşinceye kadar pişirin. Tavadan alın ve sıcak kalmasını sağlayın. Sosu hazırlamak için portakal suyunu, defneyaprağını, böğürtlen jölesini, taze ya da donmuş, kuru meyveleri ve şekeri bir küçük ızgaralı küçük tavaya dökerek ızgara tavasındaki kalan sıvıyı da küçük tavaya dökün. Hafif ateşte kaynamaya bırakın ve ağzı açık bir biçimde 4-5 dk meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Defneyaprağını çıkarın. Sirkeyi dökün, doğranmış naneyi ilave edin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcakta duran ördek göğüslerini köşegenli olarak dilimleyin ve servis tabağına dizin, üzerine sosu döküp, pişmiş patates ve taze fasulye ile birlikte servis edin. Afiyet olsun!
MALZEMELER (4 Kişilik)
4 adet 175 gr. kemiksiz ördek göğsü Tuz ve taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı SOS: 1 su bardağı portakalın suyu 1 adet defneyaprağı 3 yemek kaşığı böğürtlen jölesi 150 gr vişne, çilek vb (taze ya da dondurulmuş karışık) 2 yemek kaşığı kuru yaban mersini framboğaz, 1/2 çay esmer toz şeker 1 yemek kaşığı balsamik sirkesi 1 çay kaşığı taze doğranmış nane SERVİS İÇİN Taze pişmiş patates ve taze pişmiş yeşil fasulye