Porsiyonlaşmış bonfile eti zeytinyağı, taze karabiber, tuz, soğan rendesi ile dolapta 30 dak. marina edin. Patatesleri bıçak yardımı ile taç şekli verin. Firütözde patates dilimleri kızartın ve sıcakta tutun. Yanmaz tavada harlı ateşte zeytinyağı ekleyerek kızdırın. Marina edilmiş bonfileyi 3 dakika ara ile alt üst ederek medyum olarak pişirin. Sırası ile mantar, kırmızıbiberi ekleyip arkasından et sosunu dökün. Kısık ateşte biraz sos çektirin. Dilimlenmiş tost ekmeklerini ezilmiş sarımsağın içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırın ve tost ekmeklerinin üzerine servis bıçağı ile sürün. Sarımsaklı tost ekmeklerini her iki tarafı kızarana dek fırında veya sallamandırda kızartın. Pişen etleri servis tabağının ortasına gelecek şekilde kızarmış tost ekmeklerinin üzerine koyun. Taç şekli verilmiş ve kızartılmış patates dilimlerini etin etrafına sarın. Mantarlı et sosunu ve sıvı kremayı dökerek biberiye ile servis yapın. Afiyet olsun!
MALZEMELER
180 gramlık 4 adet dana bonfile 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 orta boy patates soyulmuş (oval doğranmış) 4 yemek kaşığı sıvı krema 2 su bardağı et sosu koyu 1/2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş) 10 adet taze mantar (ince dilimlenmiş) 4 adet ezilmiş sarımsak 4 dilim tost ekmeği 1 adet kırmızıbiber (çekirdeği alınmış ince doğranmış) 4 dal taze biberiye Tuz, taze çekilmiş karabiber