Alanya'da düzenlenen ve 'Yılın Altın Şefi'nin seçileceği 3'üncü Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması başladı. Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Alanya Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından organize edilen yarışmanın ilk gününde lise öğrencileri yarıştı.
MAKARNA YARIŞMASI YAPILDI
Yarışmalar üniversite öğrencileri arasında yapılan makarna, tavuk ve balık yemeği ile ustalar arasında süsleme ve heykel yarışmalarıyla devam etti. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) Başkanı Yalçın Manav, "Yarışmaya yaklaşık 850 yarışmacı katıldı ve 17 şef jüri üyesi olarak görev yaptı. Bu program mutfaklarda çalışan, diploma veya geçerli bir sertifikaya sahip olmayan, en az 4 yıl deneyimli aşçılarımız için tasarlandı. Tüm uluslararası gastronomik terminoloji ve pişirme tekniklerini içeren eğitim 64 saatlik bir programdan oluşuyor" dedi.