X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bulaşık yıkayan genel müdürler
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bulaşık yıkayan genel müdürler

  • Giriş Tarihi: 9.12.2013

Otel yöneticilerinin işe başladığı departman duruma göre değişiyor. Dolulukta sorun varsa ön bürodan, ekonomik kriz döneminde ise finans departmanından genel müdürler çıkıyor

Genel müdürlerde ağırlık, ön büro ile yiyecek ve içecek departmanlarında geçmişi olan yöneticilerde. Her şey dahil sisteminin yaygınlaşmasıyla, yiyecek içecek (F&B) departmanından genel müdürlüğe yükselen çalışan sayısı da arttı. Otel sayısının artması ile satışlarla ilgili kaygılar artınca da bu kez genel müdürlük pozisyonuna giden yol ön büro ve satıştan geçmeye başladı. Otellerde yatırımcıların finansmanlarla ilgili kaygıları arttıkça finans müdürleri arasında da genel müdürlük pozisyonuna yükselenlerin sayısı artıyor.

Ayhan Çakıcı
Paloma Grida Genel Müdürü
Sektöre barda başladım. 1987 yılında 3 yıl 2 yıldızlı otellerde çalıştım. Ardından Ofo Otel'le ilk kez 5 yıldızlı otelde çalışmaya başladım. Komilikten başladım. Basamakları adım adım tırmandım. Sheraton Hotel'de çalıştım. Ardından yiyecek ve içecek müdürü oldum. Misafiri memnun etmek için çalışıyoruz. Bunun için departmanlarda çarkın nasıl döndüğünü, arızaları iyi bilmek lazım.

Kadir Malkoç
Calista Hotel Yiyecek İçecek Koordinatörü
Sheraton Otel'de barda çalışarak turizm sektörüne girdim. Barmen olarak başladığım iş hayatımda bar şefi oldum, restoran şefi oldum, müdür yardımcısı oldum ve müdür oldum. Bu sektörde alttan gelmezsen başarılı olma şansın çok az. Alttakinin ne çektiğini, ne talep ettiğini, sistemin nasıl çalıştığını bilmek lazım.

Ülkay Atmaca
Majesty Kemer Beach Genel Müdürü
Lise bitince sektöre girdim. 27 yıldır çalışıyorum. Bellboy olarak başladım. Gece müdürlüğü ve ön büro müdürlüğü yaptım. Her şey dahil sistemi yaygınlaşınca, yiyecek içecek departmanı da daha önemli bir hale geldi. Ben de training aldım ve yiyecek içecek departmanında çalıştım. Böyle bir temponun sonunda 32 yaşında genel müdür oldum.

Tuncay Özbakır
Concorde De Luxe Resort Genel Müdürü
İstanbul Sheraton Otel'de 1985'te komi olarak sektöre giriş yaptım. Daha sonra garson oldum ve bu şekilde devam ettim. Daha sonra Antalya'ya geldim. İlk olarak Dedeman Otel'de yiyecek içecek alanında çalıştım. Farklı otellerde çalışarak genel müdür oldum. Otelin ön ve arka tarafını bilmek büyük avantaj. Diplomayı alıp ön tarafı bilmek yetmiyor.

YARIN: MİMAR DA VAR ÖĞRETMEN DE

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.