X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Amerikan çileği Antalya'da
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Amerikan çileği Antalya'da

  • Giriş Tarihi: 8.2.2014

Kaliforniya Üniversitesi tarafından geliştirilen Benicia isimli yeni çilek çeşidi, Antalya'da üretilmeye başladı

ABD'deki Kaliforniya Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Antalya'da deneme üretimine başlanarak ilk hasadı yapılan Benicia isimli yeni çilek çeşidi, Aksulu çiftçilere tanıtıldı. Aksu'daki üretim alanında yapılan tanıtım toplantısında konuşan Aksu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Metin, geçen yıl tescil belgesi alınan çileğin fide dikiminin güz döneminde yapıldığını, Ocak ayından itibaren de hasada başlandığını kaydetti. Aksu'nun tarla çileğinin meşhur olduğunu belirten Metin, "Çilek seraya girince ticaret açısından önemli bir ürün haline geldi. Bu çeşidin de üreticiler tarafından beğenileceğini düşünüyorum" dedi. Benicia çilek fidesi hakkında bilgi veren Cengiz Tarım yetkilisi Cengiz Dilek de verim ve kalite yönünden çok yüksek, raf ömrü uzun, tat ve aroması güzel olan bu çeşidin yayla değil, sahil çileği olduğunu belirterek, "Bir dönümde yıllık yaklaşık 7 ton hasat yapılabiliyor" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.